Level-up: Το πρόγραμμα για νεοφυείς επιχειρήσεις της Bayer Ελλάς θέτει την καινοτομία στο επίκεντρο

«Είναι, άλλωστε, πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι η καινοτομία επιταχύνεται πάντοτε μέσω της ουσιαστικής συνεργασίας».

Αναζητώντας συνεχώς νέους τρόπους που θα κάνουν πράξη τη στρατηγική να σταθεί αρωγός στην ανάπτυξη καινοτομίας στους τομείς δραστηριοποίησής της, η Bayer Ελλάς θα προσθέσει άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματικού τοπίου στην Ελλάδα, δημιούργησε το νέο πρόγραμμα Level-up.

Το Level-up είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος Level-up στοχεύει να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών μιας νεοσύστατης επιχείρησης στους τομείς που προαναφέρθηκαν, παρέχοντας στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε:

 • Mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στο χώρο της Υγείας και της Γεωργίας.

 • Συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η νεοφυής επιχείρηση να αποκτήσει επιπλέον εφόδια αν συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A) και να μπορεί να αποτελεί υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο.

 • Σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε κομβικά ζητήματα που απασχολούν τις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως: χρηματοδότηση και συνεργασίες, κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα και business plan, στρατηγικές marketing, νομικό και λογιστικό πλαίσιο για startup εταιρείες, επιστήμη και επιχειρηματικότητα.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή, 10 startup επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, με δραστηριοποίηση στον χώρο της υγείας και τον αγροτοδιατροφικό τομέα, έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε 9 μήνες.

Τον προηγούμενο μήνα δε, κατά τη διάρκεια του kick off meeting που πραγματοποιήθηκε, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους μέντορες και experts με τους οποίους θα μοιραστούν την εμπειρία του προγράμματος, θέτοντας από κοινού τους στόχους που θα κατακτηθούν μέσω της συμμετοχής τους.

H κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς και υπεύθυνη των Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Για τους ανθρώπους της Bayer Ελλάς, μιας εταιρείας με ηγετική θέση στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα να βρίσκονται δίπλα σε καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα που θέτουν ισχυρές βάσεις για το μέλλον. Η Ελλάδα των τελευταίων ετών έχει επιδείξει αλματώδη ανάπτυξη προς αυτή την κατεύθυνση και σε αυτή την προσπάθεια δε θα μπορούσαμε παρά να είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι νέων ιδεών, που μας φέρνουν πιο κοντά στο παγκόσμιο όραμά μας ‘’Υγεία και Τροφή για όλους’’. Το Level-up έρχεται να προσφέρει σημαντικά εφόδια σε νεοφυείς επιχειρήσεις, δίνοντάς τους ώθηση να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Είναι, άλλωστε, πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι η καινοτομία επιταχύνεται πάντοτε μέσω της ουσιαστικής συνεργασίας».

Παρουσίαση των 8 startups

 • Sentio Solutions: εταιρεία που αναπτύσσει βιοδείκτες και ψηφιακές θεραπευτικές αγωγές για τη διαχείριση της ψυχικής μας υγείας.

 • Advantis: η εταιρεία αναπτύσσει cloud software εφαρμογές ιατρικής απεικόνισης, εξασφαλίζοντας πρόσφατα μια σημαντική έγκριση από το αμερικανικό FDA.

 • JADBio: η εταιρεία αναπτύσσει μια πλατφόρμα autoΜL με εργαλεία AI και δυνατότητες αυτοματισμού, επιτρέποντας στους επιστήμονες να δημιουργούν ακριβή, προβλέψιμα και λειτουργικά μοντέλα, χωρίς προγραμματισμό.

 • EdenCore: η εταιρεία διαθέτει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη δεδομένων προς επεξεργασία σχετικά με ασθένειες των φυτών και την επάρκεια ή μη θρεπτικών ουσιών σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 • Terra Robotics: η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρικό τετράτροχο ρομπότ που μπορεί να πλοηγηθεί αυτόνομα μέσα στην καλλιέργεια εκτελώντας ένα ευρύ φάσμα γεωργικών εργασιών ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για την ανίχνευση φυτικών ασθενειών, την ανάλυση ποιότητας των καλλιεργειών και την ακριβή συλλογή δεδομένων γεωργίας.

 • Collaborate: η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ψηφιακή πλατφόρμα υγείας για την πρόληψη, διαχείριση και θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων, συνδέοντας γιατρούς και ασθενείς.

 • Docandu: αναπτύσσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα που -με όχημα την τεχνητή νοημοσύνη- υποστηρίζει την αλληλεπίδραση των ασθενών με τους γιατρούς.

 • MDN Labs: η εταιρεία έχει αναπτύξει το KYTION, ένα ηλιακό, αυτόνομο ρομπότ, που μπορεί να πλοηγηθεί μέσα σε θερμοκήπια και γεωργικές εκτάσεις, με ελάχιστη ανθρώπινη επίβλεψη.

Πηγή: http://healthmag.gr


Δείτε περισσότερα νέα

2 views0 comments