8 οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό


Οδηγίες εξέδωσε το υπουργείο Υγείας με στόχο την πρόληπτική προστασία των πολιτών από τον κοροναϊό. Έμφαση ζητά να δοθεί στην προσωπική υγιεινή προκειμένου να ανακοπεί η ενδεχόμενη αλυσίδα μετάδοσης.

Συγκεκριμένα συνιστάται να πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

Σε περίπτωση που βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, να καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και να πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

Στη συνέχεια να απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

Σημαντικό είναι να αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος, όπως είναι βήχας, πυρετός, καταρροή, πονόλαιμος ή να συγχρωτιζόμαστε με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

Εφόσον παρουσιάσουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

Εάν παρουσιάσουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας, ιδιαίτερα όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

Τέλος το υπουργείο Υγείας παροτρύνει τους πολίτες να εμπιστεύεται τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή του.

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα

6 views0 comments