3η δόση μαζί με εμβόλιο γρίπης το Σεπτέμβριο στη Βρετανία

Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Daily Telegraph.

Στη Βρετανία, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου στον εμβολιασμό με την 3η δόση έναντι της covid-19, σε συνδυασμό με τον ετήσιο εμβολιασμό για την εποχική γρίπη. Το μέτρο θα αφορά όλους τους ενήλικες άνω των 50 ετών και τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς όλων των ηλικιών.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Daily Telegraph, το οποίο αναφέρει ακόμη ότι η νέα εκστρατεία εμβολιασμού θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου. Οι αρχές φοβούνται αφενός την παραλλαγή Δέλτα και αφετέρου ότι θα αρχίσει να μειώνεται η προστασία από τους πρώτους εμβολιασμούς, οι οποίοι στη Βρετανία είχαν ξεκινήσει το Νοέμμβριο του 2020.

Συνολικά, εκτιμάται ότι η τρίτη, αναμνηστική δόση θα προσφερθεί σε 32 εκατ. Βρετανούς και το σχέδιο προβλέπει ότι είναι δυνατόν να χορηγούνται κατά μέσο όρο σχεδόν 2,5 εκατομμύρια τρίτες δόσεις την εβδομάδα. Οι τελικές λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν από την αρμόδια Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI).

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί 85 εκατ. δόσεις εμβολίου Covid, με το 88% των ενηλίκων να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 72% και τις 2 δόσεις. Όσον αφορά τους νεότερους ενήλικες (κάτω των 50 ετών), οι περισσότεροι ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους μέσα στο καλοκαίρι, οπότε το αν και πότε θα κάνουν τρίτη δόση, θα αποφασιστεί αργότερα. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

6 views0 comments