1650 υποψήφιοι για εργασία στο Hub της Pfizer


Αυξημένη ζήτηση έχουν οι θέσεις εργασίας στο κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό.

Η είδηση προέκυψε από το δείπνο του υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Καράογλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer φαίνεται να ενδιαφέρεται το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας (digital innovation center) στη Θεσσαλονίκη, να επεκταθεί και να εγκατασταθεί στο τεχνολογικό Πάρκο, Thess Intec.

Από τις συζητήσεις  του κ. Μπουρλά με τον κ. Καράογλου διέρρευσε ότι μέχρι σήμερα για τις 30 θέσεις απασχόλησης που έχουν άνοιξαν στο κέντρο έχουν δηλώσει υποψηφιότητα 1650 ενδιαφερόμενοι, αποστέλλοντας βιογραφικά.

Η εταιρία προτίθεται έως το τέλος του χρόνου να «ανοίξουν» συνολικά 200 θέσεις και το 2021 άλλες 100. Σε βάθος διετίας η εταιρία θα απασχολεί στην Θεσσαλονίκη 500 εργαζόμενους.

Εκτιμάται ότι το 15% των βιογραφικών που έχουν κατατεθεί αφορά νέους που εργάζονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καράογλου είχε δεχθεί στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς στο Διοικητήριο τον Θεσσαλονικιό CEO του κολοσσού της Pfizer και από τότε είχαν συζητήσει  για την επένδυση που ετοιμάζει ο όμιλος στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: makthes.gr, virus.com.gr


Δείτε περισσότερα