100.000 ευρώ για το ΕΣΥ από την MSD Ελλάδος


Σε δωρεά 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας προχώρησε η MSD Ελλάδος με στόχο την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού  και την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Το ποσό διατίθεται για την αγορά ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού πάσης φύσεως και μέσων ατομικής προστασίας προς χρήση ή ανάλωση στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου COVID-19.

Για μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στη χώρα, στον ελληνικό πληθυσμό, τους Επαγγελματίες Υγείας και το προσωπικό πρώτης γραμμής έκανε λόγο η Managing Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Agata Jakoncic, δήλωσε εκφράζοντας τις ευχαριστίες στους επαγγελματίες υγείας «για το σωτήριο έργο που παρέχετε στην κρίσιμη αυτή περίοδο».

Στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης η κ.Jakoncic διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της MSD Ελλάδος «οι σκέψεις μας καθημερινά εστιάζουν στο πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της διασποράς της νόσου Covid-19 και πιστεύουμε ότι ενώνοντας δυνάμεις, θα πετύχουμε περισσότερα και συντομότερα. Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο όλων και ελπίζουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τη βοήθεια της επιστήμης».

Δράσεις

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της MSD για την καταπολέμηση του κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο για την στήριξη των φροντιστών υγείας, των ανθρώπων αλλά και των κοινότητων που πλήττονται η MSD δώρισε 800.000 μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Νέας Υόρκης και του New Jersey. Στο πνεύμα αυτό συνεργάζεται με το Bill and Melinda Gates Foundation και άλλες εταιρίες

Επίσης, η εταιρία πρόσφατα διέθεσε 3 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος MSD for Mothers για την προστασία των εγκύων γυναικών, πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη και λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών προστασίας απέναντι στον κοροναϊό.

Στον ίδιο άξονα, η MSD παρέχει οικονομική στήριξη σε Οργανισμούς που βοηθούν τις πληγείσες κοινότητες από την πανδημία συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations Foundation) και του ταμείου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC Foundation’s Emergency Response Fund).

Με επιδίωξη την στήριξη τοπικών κοινοτήτων, η MSD επέκτεινε το πρόγραμμα εθελοντισμού των εργαζομένων της, ώστε να δώσει την δυνατότητα στους Επαγγελματίες Υγείας της εταιρίας να προσφέρουν το έργο τους στις κοινότητες που ζουν. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα

3 views0 comments