Όμιλος Chiesi: Νέο Παγκόσμιο Τμήμα Σπάνιων Παθήσεων


«Πέπλο» προστασίας για τους ασθενείς με σπάνιες ασθένειες «υφαίνει» ο Όμιλος Chiesi δημιουργώντας ένα εξειδικευμένο τμήμα που θα εστιάζει στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων για σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες ασθένειες.

Πρόκειται για το νέο τμήμα «Chiesi Global Rare Diseases», το οποίο με έδρα του στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, θα θέσει στο «μικροσόπιο» λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα και σπάνιες αιματολογικές και οφθαλμολογικές διαταραχές.

Η σημασία του εγχειρήματος καταδεικνύεται από το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες από 7.000 σπάνιες ασθένειες και για τη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν έχει εξευρεθεί θεραπεία, σύμφωνα με τον επικεφαλής Chiesi Global Rare Diseases, Giacomo Chiesi.

Η Chiesi Farmaceutici SpA επικεντρώνει στην έρευνα και με τη δημιουργία του «Chiesi Global Rare Diseases» θα αξιοποιήσει τους πόρους του Ομίλου Chiesi για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης νέων σκευασμάτων.

Αναφερόμενος στην ερευνητική επένδυση ο Giacomo Chiesi επεσήμανε ότι «η Chiesi έχει μακρά και επιτυχημένη ιστορία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων αναγκών σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σπάνιες ασθένειες. Με το τμήμα Chiesi Global Rare Diseases, αναβαθμίζουμε αυτήν την προσπάθεια σε ένα εντελώς νέο επίπεδο – επαναπροσδιορίζοντας και ενισχύοντας τις προσπάθειές μας για την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο».

Η έναρξη θα γίνει, σύμφωνα με τον Giacomo Chiesi πριν από το WORLD Symposium, «ένα από τα σημαντικότερα ετήσια συνέδρια για τις σπάνιες ασθένειες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προσβλέπουμε στην επικοινωνία με τα περισσότερα μέλη της κοινότητας των ασθενών με λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα αλλά και σε ευρύτερες ομάδες ανθρώπων με σπάνιες νόσους».

Σκοπός της συμμετοχής στο συμπόσιο είναι με την περιγραφή των στόχων και του οράματος του ομίλου να εντοπιστούν ευκαιρίες συνεργασίας στην έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Chiesi έχει εγκύψει στις θεραπείες για τα λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα (LSDs) και ειδικότερα της αλφα-μαννοσίδωσης και της νεφροπαθούς κυστίνωσης σε επιλεγμένες αγορές εκτός των Η.Π.Α..

Ο Όμιλος δημιουργεί και προωθεί καινοτόμες θεραπείες για την αντιμετώπιση των LSDs και άλλων σπάνιων ασθενειών. Από το 2018 η Chiesi αναπτύσσει θεραπεία για την αντιμετώπιση της νόσου Fabry, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019, η Chiesi ένωσε τις δυνάμεις της με Εταιρικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού για τις Σπάνιες Διαταραχές (NORD).

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Giacomo Chiesi για την ανταπόκριση των κοινοτήτων των ασθενών στην ανακοίνωση  της δημιουργία του νέου τμήματος, Chiesi Global Rare Diseases.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να πετύχουμε ταχεία πρόοδο στα ερευνητικά και αναπτυξιακά μας προγράμματα και να παραμείνουμε ενεργός συνεργάτης για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Giacomo Chiesi, ο οποίος υπενθύμισε «την εμπειρία δεκαετιών της Chiesi στην ανάπτυξη σκευασμάτων για τους ασθενείς που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες». Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα