Χαμηλά σε επιδημιολογικό φορτίο η Ελλάδα


Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου, σύμφωνα με στοιχεία του ECDC, παρά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και την άνοδο του αριθμού των νεκρών ανά ημέρα.

Κατά τη σημερινή αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) για την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού προκύπτει η ευνοϊκότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα αυτή προέρχεται από έναν σύνθετο δείκτη που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο και οποίος αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Ως εκ τούτου, διαπιστώνεται ότι η νότια Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, η Αττική, όπως και άλλες περιοχές από την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου. Υψηλού κινδύνου θεωρούνται ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντίθετη εικόνα επικρατεί στην πλειονότητα των Ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα