Το «αντίο» του Μίκη Θεοδωράκη στο Θάνο Μικρούτσικο


Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι μια τεράστια απώλεια για την χώρα και τον πολιτισμό της και την οδύνη του για το θάνατο του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, είπε το δικό το ξεχωριστό «αντίο», στον μεγάλο καλλιτέχνη, που έφυγε χθες από τη ζωή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Έτσι αποχαιρέτισε το Μικρούτσικο ο Μίκης Θεοδωράκης: «Μέσα στο δύσκολο αγώνα για τη δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και συνεχίζει:

«Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι». Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στο νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός.

Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για τη μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή».


Αθήνα, 28.12.2019

Μίκης Θεοδωράκης»

Πηγή: iefimerida.gr


Δείτε περισσότερα εδώ


1 view0 comments

© 2019 George Kalafatakis

Get Social

  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon