Σχεδόν 100.000 άτομα κολλούν καθημερινά κοροναϊό στην Αγγλία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη


Σχεδόν 100.000 άνθρωποι μολύνονται με COVID-19 κάθε μέρα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Imperial College του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα μιλάμε για την έρευνα REACT-1, η οποία είχε ανατεθεί στο Imperial College από το Υπουργείο Υγείας. Οι ερευνητικές παίρνοντας δείγματα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε εβδομάδα υπολόγισαν ότι περίπου 96.000 άνθρωποι μολύνονταν καθημερινά στην Αγγλία έως τις 25 Οκτωβρίου.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου προειδοποιούν επίσης, ότι τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός των περιπτώσεων ανά ημέρα θα ξεπεράσει αυτές που παρατηρήθηκαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Προηγούμενες προβλέψεις έχουν εκτιμήσει ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας παρατηρούνταν 100.000 περιπτώσεις καθημερινά και είχαν οδηγήσει σε πάνω από 40.000 θανάτους.

Οι ερευνητές προειδοποιούν επίσης ότι οι λοιμώξεις στην Αγγλία διπλασιάζονται κάθε εννέα ημέρες, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να φθάσουν στις 200.000 την ημέρα μέχρι τον Νοέμβριο. Εικάζουν ακόμη ότι το πρόσφατο κρύο και ο βροχερός καιρός που θα οδηγήσει τους ανθρώπους να συναντιούνται περισσότερους σε εσωτερικούς χώρους, θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιταχύνει την εξάπλωση της νόσου. Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι το 1,3% των ανθρώπων που ζουν στην Αγγλία είχαν κολλήσει τη νόσο μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, με άλλα λόγια ένας στους 75 ανθρώπους.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Igor Rudan, από κοινού διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και του Κέντρου Συνεργασίας του ΠΟΥ, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη πρέπει να θεωρηθεί πολύ ακριβής και αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη που δείχνει ότι ένα πολύ μεγάλο δεύτερο κύμα πανδημίας COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη. Και το οποίο φαίνεται ότι θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πολύ μεγάλο αριθμό μολύνσεων, σοβαρών επεισοδίων και θανάτων τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Ο Δρ Simon Clarke, Αναπληρωτής Καθηγητής Κυτταρικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, σχολίασε επίσης τη μελέτη λέγοντας: «Αυτή η τελευταία μελέτη REACT περιέχει κάποια απογοητευτικά στοιχεία: Η ηλικιακή ομάδα 18 έως 24 ετών παραμένει η ομάδα με το υψηλότερο επίπεδο λοιμώξεων, αλλά και στην ηλικιακή ομάδα 55 έως 64 ετών, ο αριθμός των μολύνσεων έχει τριπλασιαστεί, δείχνοντας πώς ο ιός εξαπλώνεται σε άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτος. Μπορούμε να αναμένουμε ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχίσει να επιδεινώνεται εάν οι αρχές αντιδράσουν αργά». Πηγή: pharmafile.com

Δείτε περισσότερα νέα