Συμφωνία της Bayer για την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων υγείας


Με έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων υγείας για διάφορους θεραπευτικούς τομείς συμμαχούν η Bayer και η Informed Data Systems Inc. (One Drop).

Η συμφωνία ανέρχεται στα 98 εκατομμύρια δολάρια και προβλέπει αυξημένη μετοχική συμμετοχή της Bayer. Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται η από κοινού ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών υγείας, ενώ επιτείνει τη δέσμευση της Bayer στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων φροντίδας για τους ασθενείς.

Συνέργεια

Η συνεργασία με την Informed Data Systems Inc. (One Drop), μια εταιρεία ψηφιακής υγείας με έδρα στις ΗΠΑ αποσκοπεί στην ανάπτυξη των ολοκληρωμένων υπηρεσιών που θα ενδυναμώσουν τους ασθενείς για την αποτελεσματικότερη διαχείριση συγκεκριμένων καταστάσεων. Επιπλέον, η Bayer ενισχύει το μετοχικό της μερίδιο και θα αποτελέσει ο κύριος επενδυτής στη χρηματοδότηση της σειράς C της εταιρείας.

«Η δημιουργία νέων ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων είναι ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας και φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε ενεργά το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε η PhD, Επικεφαλής του τμήματος Digital & Commercial Innovation και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τομέα Φαρμάκων της Bayer AG, Jeanne Kehren.

Ευκαιρίες στους ασθενείς να επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα, οραματίζεται η Bayer AG, σύμφωνα με την κα. Kehren, σχολιάζοντας ότι η «νέα συνεργασία με το One Drop επιτρέπει στην Bayer να επιταχύνει την μετάβασή της σε ακόμη περισσότερες ψηφιακές λύσεις και ανοίγει το δρόμο για νέες ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τους ασθενείς».

Πέρυσι, η Bayer επένδυσε 20 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της σειράς B της One Drop και απέκτησε δικαίωμα αυτόνομης ανάπτυξης και εμπορίας ψηφιακών προϊόντων υγείας με βάση την πλατφόρμα τεχνολογίας One Drop.

Μακροπρόθεσμα, οι εταίροι θα αλλάξουν τη συνεργασία τους για να αναπτύξουν στη καλύτερη διαχείριση καταστάσεων στους τομείς για παράδειγμα της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της γυναικολογίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Informed Data Systems (One Drop), Jeff Dachis, εξηγεί ότι «το One Drop προσφέρει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα μετασχηματισμού υγείας που προσαρμόζεται δυναμικά στις ανάγκες και στις συμπεριφορές του χρήστη κάθε μέρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την υγεία του».

Στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων λύσεων φροντίδας, οι ασθενείς μπορούν να διαχειριστούν πολλαπλές χρόνιες και πολύπλοκες καταστάσεις και να συνεισφέρουν αποτελεσματικότερα σε παρεμβάσεις για την υγεία τους.

Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα βελτιστοποίησης μεμονωμένων πλάνων φροντίδας, η εφαρμογή απομακρυσμένης φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων της παρακολούθησης, των εξατομικευμένων παρεμβάσεων και τακτικού επανελέγχου από επαγγελματίες υγείας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αυτο-φροντίδας των ασθενών.

Η συμφωνία

Θα ενισχυθεί η υπάρχουσα πλατφόρμα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες του One Drop και αναπτύσσοντας από κοινού ψηφιακά προϊόντα υγείας σε ορισμένους θεραπευτικούς τομείς.

Από την πλευρά της η Bayer θα συνδράμει το εγχείρημα με την εξειδικευμένη γνώση της στην ιατρική και την επιστήμη δεδομένων και τη βαθιά κατανόηση διαφόρων ασθενειών. Χάρη στη χρηματοδότηση η One Drop θα αναπτύξει ψηφιακά προϊόντα και επιπρόσθετα κεφάλαια, με βάση την εμπορική επιτυχία τους.

Σε αντάλλαγμα, η Bayer θα αποκτήσει δικαιώματα επί των πωλήσεων που δημιουργούνται από το One Drop και στο μέλλον, θα μπορεί να εκμεταλλεύεται εμπορικά τα από κοινού ανεπτυγμένα ψηφιακά προϊόντα.

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα