Συμβουλές στους γονείς: Πως μιλάμε στα παιδιά για τον κοροναϊό

Από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής

Χρήσιμες συμβουλές προσφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής για την πληροφόρηση των παιδιών από τους γονείς σχετικά με τον κοροναϊό και τη διαχείριση του αγχωτικού «βομβαρδισμού» του κοινωνικού συνόλου με αρνητικές ειδήσεις.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής παροτρύνει τους γονείς και όσους συνεργάζονται στενά με τα παιδιά, να επιλέγουν τις πληροφορίες που παρέχουν στα παιδιά και να μιλάνε για το πρόβλημα αυτό με εύληπτο τρόπο.

Οι  εξής συμβουλές μπορούν να συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να διαχειριστούν καλύτερα τον φόβο τους:

  • Επισημάνετε στα παιδιά ότι οι ερευνητές και οι γιατροί μαθαίνουν όσο μπορούν, όσο πιο γρήγορα, για τον ιό και λαμβάνουν μέτρα για να κρατήσουν όλο τον κόσμο ασφαλή.

  • Ενημερώστε τα παιδιά σας τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν -να πλένουν συχνά τα χέρια τους, να βήχουν σε έναν χαρτομάντιλο ή στα μανίκια τους και να κοιμούνται επαρκώς.

  • Παρακολουθήστε για σημάδια άγχους. Τα παιδιά μπορεί να μην έχουν τα λόγια να εκφράσουν την ανησυχία τους, αλλά μπορεί να δείτε τα σημάδια. Μπορεί να μην αισθάνονται καλά, να γίνουν πιο προσκολλημένα, να έχουν πρόβλημα με τον ύπνο ή να φαίνονται φοβισμένα ή ότι κάτι τα απασχολεί. Μπορεί να αρχίσουν να σας ρωτούν αν θα πεθάνετε και εσείς από τον ιό.

  • Μείνετε ψύχραιμοι και προσπαθήστε να λειτουργείτε με τις συνήθεις ρουτίνες σας.

  • Προφυλάξτε τα μικρά παιδιά μακριά από τις τρομακτικές εικόνες που μπορούν να δουν στην τηλεόραση, στα κοινωνικά μέσα, στους υπολογιστές κλπ.

  • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, μιλήστε μαζί για το τι ακούνε για τα νέα και διορθώστε τυχόν παραπληροφόρηση ή φήμες που ακούτε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ζητά από τους γονείς να ενημερώνονται και να συμβουλεύονται τον παιδίατρό τους όταν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια.

Στόχος της ενημέρωσης των γονιών είναι να αντλήσουν πληροφορίες (τελευταίες εξελίξεις, προειδοποιήσεις και συμβουλές πρόληψης) για το πώς θα αποτρέψουμε τον ιό αυτό και την εξάπλωσή του στα σπίτια καθώς και στις κοινότητες. Πηγή: virus.com.gr

Δείτε περισσότερα

24 views0 comments