Στα όρια του συναγερμού η χώρα

Νέα μέτρα στο τραπέζι για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πιθανότατα την Παρασκευή, θα λάβει η κυβέρνηση αποφάσεις για το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων για την αναχαίτιση των κρουσμάτων του κοροναϊού, τα οποία, παραμένουν σταθερά σε τριψήφιο νούμερο, με τη χθεσινή ημέρα να σπάει τα ρεκόρ όλων των προηγούμενων.

Σήμερα, εξάλλου, θα υπάρξει η καθιερωμένη πλέον, συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιτροπή των ειδικών και τα συναρμόδια στελέχη της κυβέρνησης.

Κυβερνητικά στελέχη και μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων παραδέχονται ότι υπάρχει αγωνία αλλά και εγρήγορση καθώς  και ότι μέρα με την ημέρα καθίσταται όλο και πιθανό να οδηγηθούμε σε νέα μέτρα, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι τα εικοσιτετράωρα που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμα, καθώς χιλιάδες τουρίστες επιστρέφουν καθημερινά στο Λεκανοπέδιο, ενώ όσοι έχουν ήδη επιστρέψει αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο και έχουν μολυνθεί από τον ιό, αν δεν είναι ασυμπτωματικοί, θα εμφανίσουν έως το τέλος της εβδομάδας τα όποια συμπτώματα.

“Η χώρα είναι στα όρια του συναγερμού” τόνισε χθες χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώργος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ομάδα ατόμων που κυκλοφορεί, χωρίς να ξέρει ότι νοσεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economico, πιθανότατα την Παρασκευή, θα συνεδριάσει εκ νέου μέσω τηλεδιάσκεψης, η επιτροπή Λοιμωξιολόγων, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών.

Κυβέρνηση και ειδικοί, θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι σε αυστηροποίηση των υπαρχόντων μέτρων. Αν αρχίσει να διαφαίνεται τάση ανάσχεσης της εξάπλωσης του κοροναϊού, τότε η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, μέχρι νεωτέρας. Αν, ωστόσο, δεν υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις ότι επίκειται ανάσχεση εξάπλωσής του, τότε πιθανότατα, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, κυρίως στην Αττική, όπου και εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων.

Σύμφωνα πάντα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν δεν υπάρχει βελτίωση της κατάστασης, τότε θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους της Αττικής, κάτι που ισχύει τις τελευταίες τρεις ημέρες σε Πάρο και Αντίπαρο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, φέρεται να έχει ζητήσει από τους ειδικούς την κωδικοποίηση των κανόνων για τη χρήση μάσκας, η οποία απ ό,τι φαίνεται ήρθε στη ζωή μας για να μείνει για πολύ καιρό.

Ταυτοχρόνως, στο στόχαστρο της προσοχής της Πολιτικής Γραμματείας έχουν μπει τα τελευταία 24ωρα και άλλα νησιά, στα οποία καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και δεν αποκλείεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα και γι αυτά.

Πηγή: economico.gr


Δείτε περισσότερα νέα
7 views0 comments