Σημαντική εξαγορά για τη Sanofi


Η Sanofi ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την εταιρεία Synthorx, έναντι 2,5 δις δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις ανοσο-ογκολογικές της θεραπείες.

Η Synthorx είναι μία βιοτεχνολογική εταιρεία που ερευνά θεραπείες για καρκίνο και αυτοάνοσες διαταραχές. Η εταιρεία έχει αναπτύξει την πλατφόρμα Expanded Genetic Alphabet, επεκτείνοντας το γενετικό κώδικα με ένα νέο ζεύγος βάσεων DNA.

Η τεχνολογία της Synthorx οδηγεί στη σύνθεση νέων πρωτεϊνών, που ονομάζονται Synthorins. Θεωρείται ότι είναι βελτιστοποιημένες πρωτεϊνες, με νέα αμινοξέα, γεγονός που ενισχύει τις φαρμακολογικές τους ιδιότητες.

Η εταιρεία διαθέτει ένα ανοσο-ογκολογικό προϊόν με την ονομασία THOR-707 και υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλούς τύπους όγκων, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

«Αυτή η εξαγορά ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική μας να χτίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας και ευθυγραμμίζεται με τον στόχο μας για την οικοδόμηση του ογκολογικού τμήματος με πιθανά φάρμακα που αλλάζουν πρακτική και νέους συνδυασμούς», ανέφερε ο Paul Hudson, Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi.

48 views0 comments