Σήμερα 2η μέρα του Συνεδρίου ΕΕΦαΜ η πρακτική της Αυτο-φροντίδας και οι εξελίξεις στη Ψηφιακή Υγεία


Η πρώτη μέρα του 12ουΣυνεδρίου Φαρμακευτικού Management ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η αθρόα προσέλευση των συναδέλφων σηματοδότησε αυτήν την επιτυχία, συμπληρωμένης από το υψηλό επίπεδο των ομιλητών που ο καθένας κατέθεσε τις απόψεις του με επιστημονικό, πρακτικό αλλά και γλαφυρό τρόπο. Η οργάνωση ήταν άψογη και με την αρωγή της τεχνολογίας το συνέδριο από κάθε άποψη ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Ξεκίνησε στην ώρα του. Όλοι στις θέσεις τους, και με το αμφιθέατρο σχεδόν πλήρες η Σοφία Νάσιου, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ε.Ε.Φα.Μ. αφού κηρύσσει την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου παρακολουθήσαμε ένα πραγματικά ενδιαφέρον debate. Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης συνομίλησε επί ένα δίωρο σχεδόν, για καίρια θέματα Φαρμακευτικής Πολιτικής με τον Ολύμπιο Παπαδημητρίου, Πρόεδρο ΣΦΕΕ και Γενικό Διευθυντή Novo Nordisk Ελλάς και τον Σωτήρη Βανδώρο, Οικονομολόγο Υγείας, Senior Lecturer in Health Economics, King's College London, Adjunct Associate Professor, Harvard University. Τη συζήτηση συντόνισε εξαιρετικά ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ.

Στη συνέχεια ακολούθησε άλλο ένα δίωρο όπου εκπρόσωποι των εταίρων της Υγείας προσέγγισαν από τη δική τους σκοπιά ο καθένας την έννοια της Καινοτομίας και τις προσδοκώμενες εφαρμογές της από τη Φαρμακευτική Βιομηχανία και τον ευρύτερο χώρο της Υγείας.

Σήμερα η 2ημέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στην πρακτική της Αυτο-φροντίδας και στις εξελίξεις στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε, πως οι ειδικοί εισηγητές στα θέματα αυτά βλέπουν τις πρακτικές της Αυτο-φροντίδας, πως διαμορφώνεται η αξία αυτής της πρακτικής από την πλευρά κάθε εμπλεκομένου και πως αναπτύσσεται στο σύγχρονο περιβάλλον της Υγείας. Θα αναλυθούν οι τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Αυτό-φροντίδας τόσο σε τοπικό, όσο και διεθνές επίπεδο και θα γίνουν προτάσεις για ενέργειες και στρατηγικές για την εδραίωσή της αυτό-φροντίδας ως πυλώνα ανάπτυξης του κλάδου της Υγείας και του Φαρμάκου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί ο ρόλος του φαρμακοποιού ως συμβούλου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και ο νέο-αναδυόμενος ρόλος των «influencer» στην προώθηση της ενημέρωσης των καταναλωτών για θέματα Αυτο-φροντίδας. Αναφορικά με τη ψηφιακή υγεία η συζήτηση θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους η γίνεται η ενσωμάτωση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης στη στρατηγική των φαρμακευτικών εταιρειών και πως αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των υπηρεσιών Υγείας. Ακόμη θα παρουσιαστούν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες και πλατφόρμες προώθησης προϊόντων υγείας και θα διατυπωθούν προτάσεις για την επιτυχημένη αξιοποίησή τους από τη Φαρμακοβιομηχανία. Πολύ ενδιαφέροντα θέματα και στη δεύτερη μέρα που δεν θα πρέπει να χάσει κανείς.


Δείτε περισσότερα

Recent Posts

See All