Ποια τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται στα αεροπορικά ταξίδια για την προστασία από τον κοροναϊό

Θα πρέπει να τηρούνται πιστά και με αυστηρότητα όλες οι οδηγίες προστασίας όπως αυτές ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κύμα της πανδημίας

Η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει τις καθημερινές συνθήκες της ζωής και φαίνεται πως από εδώ και στο εξής θα ισχύει μια νέα πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο θα αλλάξουν απλές συνήθειες, αλλά καμία πτυχή της ζωής δεν θα είναι ίδια με πριν την εμφάνιση του φονικού ιού. Στις αλλαγές αυτές, περιλαμβάνεται και ο τρόπος που θα πραγματοποιούνται τα αεροπορικά ταξίδια. Ειδικά στην περίπτωσή τους, τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά για την αποφυγή νέας εξάπλωσης του κοροναϊού και για την προστασία της υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των επίσημων υγειονομικών φορέων αλλά και των αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ασφαλές ταξίδι, τόσο για τους ίδιους όσο και για το προσωπικό των αεροδρομίων και των αεροσκαφών.

Μερικά μέτρα για την προστασία από την μετάδοση του κοροναϊού, όπως υιοθετούνται ήδη από διεθνείς αεροπορικές εταιρίες, είναι τα εξής:

Στο αεροδρόμιο

Σε ορισμένα αεροδρόμια ενδεχομένως να πραγματοποιείται θερμομέτρηση των ταξιδιωτών. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία κάποιου, υπερβαίνει την καθορισμένη από τους επίσημους φορείς υγείας, μπορεί να ζητηθεί ιατρική βεβαίωση, που να πιστοποιεί πως το άτομο είναι αρνητικό στον ιό ή ακόμα μπορεί και να απαγορευτεί η είσοδός του στο αεροσκάφος. Η θερμομέτρηση μπορεί επίσης να διενεργείται και στο αεροδρόμιο του προορισμού με ειδικό εξοπλισμό.

Ιδανικά, και όταν αυτό είναι εφικτό, οι ταξιδιώτες καλό θα είναι να κάνουν check–in ηλεκτρονικά ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για γρήγορο check–in στα αεροδρόμιο. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται ο συνωστισμός στους χώρους του αεροδρομίου. Είναι πολύ σημαντικό, κατά τη διάρκεια παραμονής σε αυτούς για έλεγχο και παράδοση αποσκευών, για check-in όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτό να γίνει με εναλλακτικούς τρόπους, για επιβίβαση ή αναμονή πτήσης και για οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη διαδικασία, να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ ταξιδιωτών και μεταξύ ταξιδιωτών και προσωπικού. Επίσης, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να τις διαχειρίζονται με ασφαλή τρόπο κατά την εφαρμογή και την απόρριψη, πάντοτε σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες των ειδικών.

Στο αεροσκάφος

Κατά την διάρκεια της πτήσης, είναι κρίσιμο να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης τόσο για τους επιβάτες όσο και το προσωπικό του αεροσκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να υπάρχουν κενές θέσεις μεταξύ των επιβατών, ώστε να τηρείται η απόσταση του ενός τουλάχιστον μέτρου μεταξύ τους.

Δείτε επίσης: Νέα θεραπεία για COVID-19 ερευνούν CSL Behring και SAB

Αδιαμφισβήτητα η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα είναι το βασικό και απαραίτητο μέτρο για τη διασφάλιση της υγείας επιβατών και προσωπικού. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι το σωστό τρόπο τοποθέτησης και αφαίρεσης της μάσκας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των ειδικών.

Τα γεύματα και τα ροφήματα που προσφέρονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων θα πρέπει να προετοιμάζονται και να παρέχονται στους επιβάτες με βάση τους τελευταίους υγειονομικούς κανόνες.

Η επιβίβαση και η αποβίβαση επιβατών θα πρέπει να γίνεται οργανωμένα και οι επιβάτες οφείλουν να ακολουθούν όλες τις οδηγίες του αρμόδιου προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας και να συμμορφώνονται σε τυχόν υποδείξεις.

Οι χώροι των αεροδρομίων και τα αεροσκάφη, σύμφωνα με πληροφορίες θα απολυμαίνονται τακτικά και θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα από όλους, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων. Είναι σημαντικό να επισημανθεί, πως ακόμη και αν τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων και ταξιδιών αρθούν πλήρως, θα πρέπει να τηρούνται πιστά και με αυστηρότητα όλες οι οδηγίες προστασίας όπως αυτές ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κύμα της πανδημίας που έχει ήδη στερήσει χιλιάδες ζωές σε όλο τον πλανήτη.

Πηγή: Economico.gr


Δείτε περισσότερα

15 views0 comments