Περιοδικό Conde Nast Traveller του Ηνωμένου Βασιλείου: Πού να πάτε στην Ελλάδα το 2021

Στη πρόσφατα λίστα που δημοσίευσε με τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη το 2021, περιλαμβάνονται και τα Χανιά.

Η διεθνής ταξιδιωτική έκδοση Conde Nast Traveller προτείνει έναν ελληνικό προορισμό για το 2021, πάνω από όλους τους άλλους.

Από τους εκατοντάδες ελληνικούς προορισμούς που υπάρχουν για να διαλέξει κανείς να πάει το 2021, το Βρετανικό περιοδικό φαίνεται να ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο. Τα Χανιά.

Στη πρόσφατα λίστα που δημοσίευσε με τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη το 2021, περιλαμβάνονται και τα Χανιά.

Ασφαλώς, με το δεύτερο κύμα μιας παγκόσμιας πανδημίας να είναι σε εξέλιξη, δεν είναι και η καλύτερη στιγμή να σκεφτόμαστε τα ταξίδια. Αλλά η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ -ειδικά με όχι ένα, αλλά δύο εμβόλια που υπάρχουν στον ορίζοντα-, και τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ονειρευτούμε τον καλοκαιρινό μας προορισμό διακοπών το 2021. Ένας ισχυρός προορισμός που προτείνει το περιοδικό είναι η όμορφη πόλη των Χανίων της Κρήτης. Η Χάνια κατατάσσονται στην 5η θέση στα 10 κορυφαία μέρη του Conde Nast Traveller για επίσκεψη στην Ευρώπη το 2021. Επίσης περιλαμβάνεται και στη λίστα του περιοδικού για τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το 2021.

Εκτός από την ομορφιά της, η πόλη ξεχωρίζει και για την ποιότητα της γαστρονομίας της, η οποία, όπως σημειώνει το περιοδικό, μπορεί να απολαύσει κανείς «από απλά παραθαλάσσια καφέ έως εκλεκτά κρητικά φαγητά». Η πλούσια και ποικίλη κληρονομιά της πόλης, συμβάλλει στη μοναδική ταυτότητα της τοπικής κουζίνας. Τα Χανιά διαθέτουν επιρροές τόσο από την Ενετική όσο και από την Οθωμανική αυτοκρατορία: Μερικές φορές ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» λόγω της ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής της, και οι γεύσεις των φαγητών περιλαμβάνουν παραδοσιακές Κρητικές συνταγές, αλλά και συνταγές από την Εγγύς Ανατολική, καθώς και μοντέρνα και εκλεπτυσμένα πιάτα που συνδυάζουν τα καλύτερα τη νέα και την παλαιά γαστρονομία. Πέραν από την ίδια την πόλη, η ευρύτερη περιφέρεια, ολόκληρος ο νομός που ονομάζεται επίσης Χανιά, διαθέτει πλούσια τοπία, πανέμορφη κρητική ύπαιθρο, απίστευτους αρχαιολογικούς χώρους, τραχιά βουνά και παραμυθένιες παραλίες.

Ο δυισμός των Χανίων μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμη και όταν διατηρεί την αυθεντικότητά της. Αυτός ο ιδιαίτερος δυναμισμός συνεχίζει να συμβάλει στην συνεχή εξέλιξη των Χανίων.

Ως γνωστόν, η πανδημία έχει περιορίσει και αλλάξει αρκετά τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε φέτος, αλλά οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν τα Χανιά παραμένουν δυναμικές και θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον τουρισμό μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Άλλωστε όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την τεράστια αξία του ταξιδιού, τώρα που η πανδημία μας έχει κάνει να μην τη θεωρούμε δεδομένη.

«Μετά την κολοσσιαία αναταραχή που μας προξενεί η πανδημία, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα ταξιδεύουμε πλέον πιο προσεκτικά. Αλλά ίσως, πιο χαρούμενα. Ίσως να εκτιμήσουμε περισσότερο τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, ίσως να νιώσουμε πιο αισθησιακά κάθε κόκκο καθώς τα δάχτυλα των ποδιών μας θα βυθίζονται στην άμμο, ίσως να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά για το πώς τα ταξίδια μας επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες και ίσως να κάνουμε περισσότερη έρευνα για το πού θα δαπανούμε καλύτερα τα χρήματά μας. Και ενώ ο τρόπος που ταξιδεύουμε, όπως φαίνεται μπορεί να αλλάζει, αυτό που ο καθένας μας θα θέλει από τις πολύτιμες διακοπές του, θα παραμένει πάντα, το ίδιο. Πηγή: Γιώργος Καλαφατάκης. Πληροφορίες από το greece-is.com

Δείτε περισσότερα νέα