Πακέτο 24 δις ευρώ για στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας

Μητσοτάκης: To φετινό καλοκαίρι επίλογος της κρίσης και πρόλογος της αναγέννησης.

Στο τρίπτυχο “στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας” στηρίζεται το σχέδιο για τον περιορισμό από τις επιπτώσεις του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης ενισχύει την συνοχή της κοινωνίας, προστατεύοντας τις θέσεις απασχόλησης. Ανακουφίζει τα νοικοκυριά, μειώνοντας τα καθημερινά τους έξοδα. Και διευκολύνει τον κόσμο της αγοράς, ώστε να κινητοποιηθεί ξανά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε δέσμη μέτρων συνολικού ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα αφορούν τόσο σε μείωση φορολογικών συντελεστών όσο και στην παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις.

Γέφυρα Το σχέδιο Γέφυρα όπως το ονόμασε ο κ. Μητσοτάκης αφορά σε μέτρα στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού.

Παράλληλα, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση, τονίζοντας ότι για την Ελλάδα, “ο κίνδυνος είναι ίσως μεγαλύτερος. Όχι μόνο γιατί η κρίση πλήττει κομβικούς τομείς, όπως ο τουρισμός και η εστίαση. Αλλά και γιατί η πανδημία ανέκοψε την πορεία της χώρας σε μία εποχή που έμπαινε ορμητικά σε τροχιά ανάπτυξης”.

Διαβάστε όκληρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας στο τέλος του πρώτου κύκλου της αναμέτρησης με την πανδημία. Αλλά και στην αφετηρία μίας νέας περιόδου, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία.

Γιατί σήμερα θα σας παρουσιάσω το κυβερνητικό σχέδ