Ο Χρήστος Δάκας σε εταιρεία του ομίλου Novartis


Ο Χρήστος Δάκας αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Avexis σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Πρόκειται για μια εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της Novartis και προσφέρει νέες θεραπείες για ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες και απειλητικές νευρολογικές γενετικές ασθένειες.

Ο κ. Δάκας διαθέτει πολύτιμη εμπειρία σχεδόν 30 ετών σε ηγετικές θέσεις στους τομείς της βιοτεχνολογίας, των σπάνιων νόσων, της ανοσολογίας, της ογκολογίας και της αιματολογίας.  Η προηγούμενη συνεργασία του ήταν με την τη Shire Pharmaceuticals Ltd. όπου διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας επί 11 έτη.

Ο κ. Δάκας είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φαρμακευτική Χημεία από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Κάρντιφ. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τορόντο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βιοχημεία από το Chelsea College, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το πρώτο προϊόν της Avexis ονομάζεται onasemnogene abeparvovec–xioi είναι μια γονιδιακή θεραπεία η οποία έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη θεραπεία παιδιατρικών ασθενών με σπονδυλική μυϊκή ατροφία (SMA).

Εκτός από την ανάπτυξη του onasemnogene abeparvovec-xioi για τη θεραπεία όλων των μορφών SMA, η AveXis σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει και άλλες, νέες θεραπείες για σπάνιες νευρολογικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου Rett και μιας γενετικής μορφής αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης που προκαλείται από μεταλλάξεις στο γονίδιο της υπεροξειδικής δισμουτάσης 1 (SOD1). Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα εδώ

456 views0 comments