Ο Τζο Μπάιντεν και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ


Το Κογκρέσο ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγα λεπτά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές και τον κήρυξε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψαν κατά τη μαραθώνια συνεδρίασή τους -την πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να μην κυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις πολιτείες της Τζόρτζια, της Αριζόνα και της Πενσιλβάνια.

Η Βουλή απέρριψε την ένσταση για την Αριζόνα με 303 ψήφους έναντι 121. Νωρίτερα η Γερουσία είχε απορρίψει την κίνηση με 93 ψήφους έναντι 6.

Λίγο αργότερα η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε (και σε αυτή την περίπτωση με συντριπτική πλειοψηφία -92 έναντι 7 ψήφων) πρωτοβουλία συμμάχων του Τραμπ με σκοπό να εμποδιστεί η κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

ηΑξίζει να σημειωθεί ότι τη συνεδρίαση για την κύρωση της νίκης Μπαίντεν επιχείρήσαν να εμποδίσουν ακροδεξιοί οπαδοί του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου, οι οποίοι σε μια πρωτοφανή κίνηση εισέβαλαν με όπλα στο κτίριο του Καπιτώλιου, σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό. Πηγή: news247.gr


Δείτε περισσότερα νέα

4 views0 comments