Οι χαζοί, οι συνεργοί και όσοι δεν ήθελαν να ξέρουν

Να ρωτήσω σοβαρά υπάρχει κανονικός άνθρωπος που έπεσε από τα σύννεφα με όσα αποκαλύπτονται για τον Παππά, τον Παπαγγελόπουλο ή τον Καμένο;

Υποθέτω μόνο οι χαζοί, οι συνεργοί και όσοι δεν ήθελαν να ξέρουν.

Υπάρχει κανονικός άνθρωπος που αιφνιδιάστηκε με την εξέλιξη και το κλείσιμο της Novartis;

Υποθέτω πάλι οι χαζοί, οι συνεργοί και όσοι δεν ήθελαν να καταλάβουν.

Το λέω διότι ένα παρακρατικό κύκλωμα πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογράφων είχε στρατευθεί να πείσει ότι η Novartis δεν ήταν στήσιμο του «Ρασπούτιν» και της παρέας του αλλά δικαστικό θρίλερ αμερικάνικης παραγωγής.

Να θυμίσω ένα περιστατικό.

25 Φεβρουαρίου 2018. Λίγες μόνο ημέρες μετά την περίφημη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Novartis και τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου-Κοντονή για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο»

Ο πρέσβης των ΗΠΑ συναντά τον Μητσοτάκη (τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης) στο γραφείο του στη Βουλή.

Κατά τη συνάντηση τον διαβεβαιώνει (όπως διατυπώθηκε) ότι «η έρευνα του FBIεπικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Λογικό για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς πως λειτουργούν οι Αμερικανοί.

Η παραπάνω διατύπωση διοχετεύεται με κοινή συμφωνία στον τύπο και ο πρέσβης την επιβεβαιώνει προσωπικά κάνοντας retweet.

Αυτά είναι τα γεγονότα.

Οι κανονικοί άνθρωποι και δημοσιογράφοι κατάλαβαν φυσικά ότι δεν ξύπνησε ένα πρωί ο πρέσβης και είχε δει όνειρο στον ύπνο του το Μητσοτάκη.

Κάποιος του ζήτησε να τον επισκεφτεί και κάποιος του είπε να τον διαβεβαιώσει για τα παραπάνω.

Οι ανιστόρητοι αντιθέτως έσκιζαν τα ρούχα τους ότι τα πράγματα δεν έγινα έτσι, έβαλαν τον διπλωματικό σύμβουλο του Τσίπρα να τηλεφωνάει στην πρεσβεία ζητώντας διάψευση και επέμειναν στο παραμύθι -με το αζημίωτο υποθέτω…

Τόσο μυαλό είχαν.

Φυσικά το FBIαποδείχθηκε κάτι σαν τους βαρβάρους του Καβάφη. Ποτέ δεν ήλθε. Αλλά το στράτευμα έμεινε να το περιμένει -ήταν μια κάποια λύση…

Ηθικό δίδαγμα; Μην πιστεύετε ποτέ τους στρατευμένους. Δεν είναι μόνο ψεύτες, ούτε απλώς τούβλα, αλλά δυσκολεύονται και στα αγγλικά.

Οφείλω να ομολογήσω πω έκτοτε έχω διασκεδάσει με την ψυχή μου παρακολουθώντας ανθρώπους που με δυσκολία διακρίνουν το FBIαπό το NBA να επικαλούνται βαρύγδουπες «πληροφορίες» για να πουλήσουν παπάρες σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο ή κάποια εφημερίδα.

Τελικά σκάρωσαν μια ιστορία. Η ιστορία πέθανε. Και τώρα περιμένουν το πτώμα της. Ειλικρινά απορώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άρπαξε την ευκαιρία να απεγκλωβιστεί από την κηδεία.

Ίσως να έλεγα χαιρέκακα «καλά να πάθουν», αν δεν είχαν ταλαιπωρήσει τόσους ανθρώπους.

Πηγή: Γιάννης Πρετεντέρης, από τα ΝΕΑ


Δείτε περισσότερα

1 view0 comments