Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Βαρύτητα στην δημόσια υγεία


Στη «τροχιά» της επικαιρότητας και της επιτακτικής ανάγκης θωράκισης της δημόσιας υγείας θα κινηθεί το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου.

Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου, δίνοντας έμφαση στο τι μέλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 12:30 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τοποθέτηση της Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλας Κυριακίδη.

Η επίτροπός θα παρουσιάσει το πώς η Ε.Ε. διαχειρίστηκε και πλέον αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, και την ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και πώς φτιάχτηκαν οι μηχανισμοί για να προσφέρουν αρωγή στις χώρες-μέλη, σε έναν τομέα που δεν εμπίπτει στις δικαιοδοσίες της Κομισιόν.

Το διάλογο θα «διανοίξουν» ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, και ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.

Δείτε επίσης: Ελλάδα: η μεγάλη «κερδισμένη» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Οι εκπρόσωποι των φορέων αναμένεται να συζητήσουν για την επόμενη μέρα της πανδημίας, μετά την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος καθώς και για τις προετοιμασίες που γίνονται ώστε η χώρα μας να είναι έτοιμη για το δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

Το νήμα της συζητήσεις θα λάβουν επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών και γιατροί, οι οποίοι θα τοποθετηθούν για τις δοκιμές που γίνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη για την παρασκευή ενός εμβολίου, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για τις δυνατότητες που δίνουν τα υπάρχοντα φάρμακα και οι θεραπείες που δοκιμάστηκαν σε ασθενείς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι προβλέπεται συζήτηση για την έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά την μετά COVID εποχή σε πάνελ με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του καθηγητή Γιάννη Τούντα και του επίτιμου Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Τζον Κυριόπουλος. Σε ερωτήσεις σχετικές του θέματος θα κληθεί να απαντήσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.

Κατόπιν αυτών θα ακολουθήσει μια σειρά από πάνελ με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και παραγόντων της αγοράς, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και ειδικών, οι οποίοι θα εκθέσουν τις απόψεις τους για το πώς η πανδημία μεταμορφώνει την Ευρώπη, αλλά και τον πλανήτη.

Η παρακολούθηση στο online Forum είναι δωρεάν και μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο delphiforum.gr Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα

6 views0 comments

Recent Posts

See All