Νέος πρόεδρος της Sanofi για Ελλάδα και Κύπρο

«Περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η Sanofi είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στον τομέα της Υγείας».

Στο «τιμόνι» της SANOFI AVENTIS Α.Ε.Β.Ε. βρίσκεται ο Lionel Picard είναι από την 1η Ιουλίου, ως Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi για Ελλάδα και Κύπρο και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Lionel Picard θα αναλάβει τα ηγετικά καθήκοντα στη θέση της Michaela Scheiffert, η οποία παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Lionel Picard είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών των Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Euromed Marseille στη Γαλλία και κάτοχος διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Institut d’ Administration des Entreprises.

Ο κ. Picard άρχισε τη σταδιοδρομία του στη Stallergenes και το 2006 εντάχθηκε στο δυναμικό της Sanofi όπου κατείχε με επιτυχία διάφορες θέσεις στο Οικονομικό τμήμα, το τμήμα Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, την Εφοδιαστική αλυσίδα και το Εμπορικό τμήμα. Ο νέος πρόεδρος έχει διεθνή εμπειρία έχοντας εργαστεί στη Γαλλία, την Αυστραλία, την Τουρκία και το Μαρόκο.

Τα τελευταία τρία χρόνια κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Εμβολίων Sanofi Pasteur στη Βόρειο Αφρική.

Για τα νέα καθήκοντα ο Lionel Picard ανέφερε ότι «η ανάθεση της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου, με τιμά βαθύτατα. Ξεκίνησα να εργάζομαι με μια έντονα δεμένη ομάδα, πλήρως αφοσιωμένη στη συνεργασία με τους Επαγγελματίες Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στα φάρμακά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Picard «περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η Sanofi είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στον τομέα της Υγείας, που υποστηρίζει την συνεχιζόμενη συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που έχουν και τα δύο συνεργαζόμενα μέρη: την πρόσβαση σε καινοτόμα  φάρμακα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών». Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα