Νέα μέτρα για την αναχαίτιση της μετάδοσης του SARS-COV-2

Μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε νέα μέτρα εντατικών ελέγχων και την εξέταση του ενδεχόμενου απαγόρευσης των πανηγυριών προχωρά η κυβέρνηση για την δημιουργία αναχώματος στην περαιτέρω μετάδοση του SARS-COV-2 στην χώρα.

Μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων στις χερσαίες πύλες της χώρας, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη για τον Προμαχώνα από την προσεχή Τετάρτη θα ζητάται βεβαίωση αρνητικού τεστ στον ιό, αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων και στα σύνορα με την Αλβανία. Μάλιστα, σε περίπτωση που θα διαπιστωθούν πλαστά και παραπλανητικά τεστ θα υπάρχουν κυρώσεις.

Για την διενέργεια ελέγχων ο κ. Πέτσας τόνισε ότι διενεργήθηκαν 67.797 τεστ στα σύνορα της χώρας εκ των οποίων 218 ήταν θετικά, πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό εκ του συνόλου, αλλά ο αριθμός αυτών ήταν τετραπλάσιος στον Προμαχώνα σε σχέση με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε ότι αφορά τα ελληνοαλβανικά σύνορα τις προηγούμενες ημέρες διενεργήθηκαν 1011 στην Κακαβιά και συνεχίζονται στην Κρυσταλλοπηγή.

Διαβάστε επίσης: SOS εκπέμπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η πανδημία μπορεί να γίνει ολοένα και χειρότερη

Σε ότι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις, συνεχίζεται το άνοιγμα των συνόρων στις 15 Ιουλίου με το Ηνωμένο Βασίλειο, στις 22 Ιουλίου με τη Σουηδία, ενώ υπό συζήτηση είναι το άνοιγμα των συνόρων με τις ΗΠΑ στο τέλος του μήνα κατόπιν υπόδειξης  βεβαίωσης αρνητικού τεστ στο SARS-COV-2, μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά  την διαχείριση των εγχώριων κρουσμάτων και των φαινομένων χαλάρωσης, αίτημα κατατέθηκε στην Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί στη σημερινή της συνεδρίαση η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα

48 views0 comments