Μήνας «ορόσημο» ο Νοέμβριος για την πανδημία του κοροναϊού

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, υπάρχουν έξι πιθανά εμβόλια στα οποία επενδύει η Κομισιόν.

Εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά το εμβόλιο «όπλο» κατά της πανδημίας του κοροναϊού θα είναι διαθέσιμο στην αγορά και στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο, αν τα αποτελέσματα της 3ης φάσης που ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο είναι θετικά, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την εταιρία, έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσει άμεσα, η διάθεση του εμβολίου, δηλαδή ακόμα και το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες, η εν λόγω συμφωνία προβλέπει έως το τέλος Δεκεμβρίου, να έχουν παραδοθεί στην Ευρώπη 30 εκατ. δόσεις.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, τα εμβόλιο θα διατεθεί στα κράτη μέλη αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Βάσει αυτού λοιπόν, στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα αντιστοιχούν 600.000 δόσεις εμβολίου.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Ποια προβλήματα προκαλεί στο δέρμα μας

Βέβαια προϋπόθεση για να υλοποιηθεί αυτό το αισιόδοξο και ευχάριστο σενάριο, είναι να εξελιχθεί θετικά και η τρίτη φάση του εμβολίου του πανεπιστήμιου της Οξφόρδη

Τέλος σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, υπάρχουν έξι πιθανά εμβόλια στα οποία επενδύει η Κομισιόν.

Τα κράτη-μέλη έχουν παραγγείλει διαφορετικές δόσεις από κάθε ένα από αυτά. Ωστόσο, όλες οι χώρες έχουν επενδύσει στην AstraZeneca.

Πηγή: Healthmag.gr

Δείτε περισσότερα νέα