Μέχρι το τέλος του έτους το εμβόλιο για τον κοροναϊό, εκτιμά ο Θεόδωρος Τρύφων


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει εμβόλιο κατά του κοροναϊού μέχρι το τέλος του έτους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων.

«Μέχρι το τέλος του έτους η επιστήμη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία με ένα κοκτέιλ φαρμάκων και πιθανότατα στο ίδιο χρονικό διάστημα να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο», είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6

Ο κ. Τρύφων τόνισε ότι «ελάχιστες χώρες έχουν σήμερα τη δυνατότητα που έχει η Ελλάδα, να καλύψουν τις ανάγκες τους με φάρμακα που παράγονται εγχώρια. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα και οι παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο».

Σε ότι αφορά στην επάρκεια της αγοράς με αντισηπτικά, ο κ. Τρύφων είπε πως σήμερα «7-8 φαρμακοβιομηχανίες εργάζονται εντατικά προκειμένου από την ερχόμενη εβδομάδα να είναι σε θέση να καλύψουν, τη βασική ανάγκη για αντισηπτικά, που υπάρχει σε νοσοκομεία, σε ιατρεία και σε άλλα βασικά σημεία. Και όπως τόνισε θα το παρέχουν εντελώς δωρεάν στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να το διαχειριστεί».

Πηγή: healthmag.gr


Δείτε περισσότερα

7 views0 comments