Κόντρα φαρμακοποιών και AstraZeneca

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταδικάζει το ανακοινωθέν της AstraZeneca για το Ο

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταδικάζει το ανακοινωθέν της AstraZeneca για το πρόγραμμα κατ’ οίκον παραδόσεως των φαρμάκων της, τα οποία χορηγούνται από τον ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, απευθείας στους ασθενείς. Μάλιστα, ο σύλλογος ζητά να ακυρωθεί το πρόγραμμα.

«Θα έπρεπε να γνωρίζατε πολύ καλά  όλα αυτά χρόνια  παρουσίας σας στην Ελλάδα και συνεργασίας με τους φαρμακοποιούς της χώρας μας, ότι σύμφωνα με την κείμενη φαρμακευτική νομοθεσία, το φάρμακο χορηγείται αποκλειστικώς και μόνο δια χειρός φαρμακοποιού (παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 1963/1991) και όχι μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών ή άλλης ιδιωτικής εταιρείας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Π.Φ.Σ..

Με αιχμές για την επιχείρημα της κοινωνικής ευαισθησίας, ο σύλλογος από την εταιρεία να το εκφράσει «με ποικίλους άλλους περισσότερο χρήσιμους τρόπους όπως η αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος των ελλείψεων που αφορούν φάρμακα και της εταιρείας σας και που δυστυχώς ταλαιπωρούν τους ασθενείς, για τους οποίους διατείνεστε ότι επιθυμείτε να εξασφαλίσετε την σταθερή διάθεση φαρμάκων, ανεξαρτήτως των συνθηκών».

Με προειδοποιητικά «πυρά» ο Π.Φ.Σ. προαναγγέλλει ότι «θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια και πρακτική που μόνο σκοπό έχει να παρακαμφθεί το φαρμακείο και ο φαρμακοποιός, προκειμένου να χορηγείται το φάρμακο απευθείας από τις φαρμακευτικές εταιρείες στους ασθενείς». Πηγή: virus.com.gr


Δείτε επίσης: Καλά νέα για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση


Δείτε περισσότερα

46 views0 comments