Κυκλοφόρησε το πρώτο συμπλήρωμα βοτάνων που καταπολεμά την COVID-19

Το πρώτο φυτικό συμπλήρωμα που έδειξε, σε κλινικές μελέτες, ότι προλαμβάνει την επιδείνωση των συμπτωμάτων από την νόσο COVID-19 κυκλοφόρησε από την Swiss Pharmacan AG.

Το συμπλήρωμα διατροφής, ArtemiC, καταπολεμά το φαινόμενο της καταιγίδας της κυτοκίνης που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Το σύνδρομο της καταιγίδας κυτοκίνης και το σύνδρομο απελευθέρωσης της κυτοκίνης είναι απειλητικά για τη ζωή συστηματικά φλεγμονώδη σύνδρομα που σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα κυκλοφορούντων κυτοκινών και υπερκινητοποίησης των ανοσοκυττάρων που μπορούν να προκληθούν από διάφορες θεραπείες, παθογόνα, καρκίνους, αυτοάνοσες καταστάσεις κλπ.

Στη φάση II διπλής-τυφλής, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμής, το ArtemiC δοκιμάστηκε σε 50 ασθενείς με μέτρια νόσηση από COVID-19. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μέχρι το τέλος των δύο εβδομάδων θεραπείας, το 100% των ασθενών που είχαν λάβει ArtemiC παρουσίασαν σημαντική βελτίωση. Εντός των 15 ημερών, κάθε ασθενής που είχε λάβει θεραπεία με ArtemiC είχε ανακάμψει κλινικά πλήρως.

Τα αποτελέσματα διέφεραν για την ομάδα του είχε λάβει το εικονικό φάρμακο, το 21% της ομάδας αυτής χρειάστηκε συμπληρωματικό οξυγόνο ή μηχανικό αερισμό, δύο ασθενείς χρειάστηκαν νοσοκομειακή νοσηλεία και ένας πέθανε.

Όλοι οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με ArtemiC θεωρήθηκαν κλινικά βελτιωμένοι με το πέρας της κλινικής δοκιμής των 15 ημερών και δεν αναφέρθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες σχετιζόμενες με το ArtemiC.

Η Δρ Nadya Lisovoder, Διευθύνων Σύμβουλος της Galilee Clinical Bio Research, δήλωσε: «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι ασθενείς με COVID-19 που νοσούν ήπια ή μέτρια μπορούν να πάρουν το ArtemiC το οποίο θα αποτρέψει πιθανή επιδείνωση της νόσου. Το καλό του ArtemiC Rescue είναι να σταματά τη πιθανή συστηματική φλεγμονή και είναι σημαντικό να πούμε ότι το ArtemiC Rescue δεν θα είναι χρήσιμο μόνο για τη νόσο COVID-19.

«Υπάρχουν πολλές ιατρικές καταστάσεις που σχετίζονται με καταιγίδα κυτοκίνης, όπως η γρίπη, η πνευμονία, η νόσος του Crohn, η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές καταστάσεις όπου το κεντρικό αντιφλεγμονώδες και ανοσορυθμιστικό αποτέλεσμα του ArtemiC Rescue μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο».

Το ArtemiC θα παράγεται και θα πωλείται μέσω υφιστάμενων εγκαταστάσεων παραγωγής και δικτύων διανομής. Πηγή: pharmafile.com


Δείτε περισσότερα νέα

47 views0 comments