Κορωνοϊός: Οδηγίες υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία

Η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου αλλά μπορεί να υπάρξει παράταση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Κάθε βήμα θα αξιολογείται και θα επικαιροποιείται, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας τους όρους λειτουργίας των σχολείων.

Η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου αλλά μπορεί να υπάρξει παράταση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Η υπουργός μάλιστα ζήτησε από τους γονείς να έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους τουλάχιστον στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλες τις ηλικίες, με έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών στα νηπιαγωγεία. Οι μαθητές θα πρέπει να τη φορούν σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός. Αναλυτικά: 

Χρήση μάσκας:

  • Σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού)

  • Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται χρήση μάσκας στα διαλείμματα (προβλέπονται διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για αποφυγή συγχρωτισμού) ούτε στη γυμναστική.

  • Στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Από ποιους:

  • Εκπαιδευτικούς: υποχρεωτική χρήση.

  • Μαθητές: Υποχρεωτική χρήση σε όλες τις ηλικίες, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ' Δημοτικού.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία: «Το μοναδικό όπλο για την προστασία των παιδιών είναι η χρήση μάσκας»

Οδηγίες ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από χρήση μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

Κατά τη μεταφορά μαθητών, υποχρεωτική χρήση από μαθητές, συνοδούς, οδηγούς.

Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο γονέα.

Απουσίες: 

Νοσεί από Covid-19 ο ίδιος ο μαθητής, εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του (απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης).

Ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως θα οριστεί από την Επιτροπή (απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από το θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας).

Ο εκπαιδευτικός ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από το ΥΠΕΣ (στην περίπτωση αυτή παρέχει τηλεκπαίδευση σε μαθητές που παραμένουν σπίτι). Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από το θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας.

Σε περίπτωση κρούσματος προβλέπεται κλείσιμο του τμήματος και ιχνηλάτησα. Το τμήμα θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση. 

Στα πανεπιστήμια δίνεται επιλογή των ΑΕΙ για διενέργεια εξετάσεων είτε δια ζώσης (με εφαρμογή των μέτρων πρόληψης της Εθνικής Επιτροπής) είτε εξ αποστάσεως.

Πηγές: Euro2day, iatronet.gr


Δείτε περισσότερα

25 views0 comments