Κορονοϊός-νέα κρούσματα: Σπάει το «φράγμα» των 50.000

Συνεχίζεται η έξαρση του κορονοϊού, με την παραλλαγή Όμικρον να επελαύνει.

Το «φράγμα» των 50.000 νέων κρουσμάτων αναμένεται να σπάσει σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece. Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ανέρχονταν στα 36.246, με 78 νέους θανάτους και 615 διασωληνωμένους. Με την παραλλαγή Όμικρον να συνεχίζει την επέλασή της, ανακοινώσεις αναμένονται ως προς το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε κατά τη διάρκεια του πρώτου μπρίφινγκ της νέας χρονιάς, ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνει κανονικά. Συνεδριάζει για το θέμα η Επιτροπή η οποία θα κάνει και την εισήγηση της και το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Παιδείας. Δεδομένη πάντως θα πρέπει να θεωρείται η αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύσει σήμερα για τη λειτουργία των σχολείων, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι το άνοιγμα τους είναι αναγκαίο για εκπαιδευτικούς και ψυχολογικούς λόγους, προσθέτοντας «με όποιο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο».

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για αυξημένο testing σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, ενώ μπορεί να αλλάξει και το ποσοστό κρουσμάτων με το οποίο θα κλείνει για ένα διάστημα κάποιο σχολείο. «Θα περιγράφεται ένα πρωτόκολλο που θα διασφαλίζει την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Παροτρύνοντας τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και εστιάζοντας στην επέκταση των εμβολιασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ληφθούν στο άμεσο μέλλον και άλλα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης της Όμικρον, η οποία είναι πλέον και στη χώρα μας η κυρίαρχη μετάλλαξη. Ειδικότερα για το θέμα των εμβολιασμών, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.485.000 πολίτες, δηλαδή το 71,3% του γενικού πληθυσμού και το 81,1% του ενήλικου πληθυσμού. Ποσοστά που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Στο μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως η τιμή των μοριακών τεστ κορονοϊού (PCR) θα οριστεί κάτω από 60 ευρώ, κοντά στα 50 ευρώ, και κανείς δε θα μπορεί να υπερβεί τη νέα τιμή, καθώς πρόκειται για διατίμηση. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Πηγή: huffingtonpost.gr


Δείτε περισσότερα νέα

9 views0 comments