Κορονοϊός: Αισιοδοξία μετά τις πρώτες δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου στην Ελλάδα


Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τη δοκιμή της β φάσης του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου που πραγματοποιείται στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία» της Αττικής, με τα πρώτα οριστικά αποτελέσματα να αναμένονται στο τέλος του καλοκαιριού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής της κλινικής παθολογίας-ογκολογίας του νοσοκομείου «Σωτηρία» Κωνσταντίνος Συρίγος, σημείωσε πως οι δοκιμές της φάσης 2 στη χώρα μας, διεξάγεται σε 60 ασθενείς στο «Σωτηρία» και σε 30 στο «Αττικόν», ενώ στο Ισραήλ έχουν ήδη γίνει δοκιμές Φάσης 1 για την τοξικότητα του σκευάσματος.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το φάρμακο χορηγείται επιπλέον της υπόλοιπης θεραπείας, σε ασθενείς με μέτρια νόσηση, ενώ αποτελεί αντιφλεγμονώδες φάρμακο και όχι αντι-ιικό.

Στόχος του, σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, είναι να αποτρέψει την προκλήση φλεγμονής, που τις περισσότερες φορές είναι θανατηφόρα, ενώ τόνισε πως αν και είναι νωρίς ακόμα για οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο οι πρώτες εικόνες καθιστούν τους γιατρούς «πολύ αισιόδοξους».

Ο καθηγητής ανέφερε πως η δοκιμή θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι σε 120 ασθενείς και τότε θα ανακοινωθούν και τα οριστικά συμπεράσματα για το φάρμακο που, αν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, θα χορηγείται και για κατ' οίκον χρήση.

Την ελπίδα ότι θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα από την κλινική μελέτη του ισραηλινού φαρμάκου EXO-C24 κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, εξέφρασαν ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ αλλά και η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την Πέμπτη. «Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα πάνε καλά για να έχουμε άλλο ένα όπλο στα χέρια μας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η κ Γκάγκα.

Στη μελέτη οι δοκιμές του φαρμάκου χορηγούνται σε δύο διαφορετικές δόσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα οφέλη που φάνηκαν από την πρώτη μελέτη. Πηγή: liberal.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι προτείνει η Επιτροπή Βιοηθικής για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών-Ολόκληρη η εισήγηση 3


Δείτε περισσότερα νέα

11 views0 comments