Κομισιόν: κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί: “Είμαστε αλληλέγγυοι προς Ελλάδα και Κύπρο


Αυξάνει την πίεση προς τον Ταγίπ Ερντογάν η Ε.Ε, κραδαίνοντας το μαστίγιο των κυρώσεων. Σε συνέντευξή του (ΕΡΤ1), ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε ότι η EE είναι έτοιμη να επιβάλει περιοριστικά μέτρα (κυρώσεις) εφόσον η Τουρκία δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση.

Το μήνυμα της Ε.Ε στην Άγκυρα 

“Η Κομισιόν είναι πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Και η προσδοκία της ΕΕ εκφράστηκε προς στην Τουρκία τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και μέσω της δέσμευσης του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου.

  • Στην επικοινωνία αυτή, τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και τις προσδοκίες της ΕΕ να δουν την αποκλιμάκωση, να δουν διάλογο.

Και φυσικά, να δουν δέσμευση και όχι μονομερή βήματα τα οποία αποτελούν προκλήσεις και συμβάλλουν στην αύξηση των εντάσεων” υπογράμμισε ο Πήτερ Στάνο.

“Ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο του διαλόγου”

Επιπροσθέτως, ο κ. Στάνο τόνισε ότι “η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί από την πλευρά μας εάν δεν υπάρχουν δείγματα αποκλιμάκωσης.

Γι’ αυτό το συμβούλιο είναι έτοιμο να ξεκινήσει συζητήσεις για πιθανά περιοριστικά μέτρα (κυρώσεις). Αλλά όλοι ελπίζουμε ότι είναι πιθανόν να προχωρήσουμε μέσω του δρόμου του διαλόγου και των συζητήσεων”. Πηγή: economico.gr


Δείτε περισσότερα νέα

10 views0 comments