Κανονικά η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία της Αττικής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Θετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο σύλλογος της Αχαΐας.

Θετική ήταν η απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), για συνέχιση διανομής δωρεάν self tests από τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου.

Είχε προηγηθεί -την περασμένη Τρίτη- απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με την οποία ο κλάδος συμφωνούσε με το αίτημα της Κυβέρνησης να καλυφθεί για δύο μήνες η σχετική εκστρατεία έγκαιρης διάγνωσης.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο, δεν ταυτιστεί το προεδρείο του ΦΣΑ, ψηφίζοντας "λευκό" στη συνεδρίαση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, είχε ανακοινώσει πως ο ΦΣΑ θα λάμβανε την οριστική του αποφαση την Πέμπτη, όπως και έγινε.

Μιλώντας χθες στο Iatronet, ο κ. Λουράντος επισήμανε πως οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν τη χορήγηση των τεστ για δύο μήνες: τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, διαθέτοντας 4 self tests ανά μήνα στους δικαιούχους.

Αχαΐα

Παρόμοια απόφαση φέρεται να έχει λάβει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, ο οποίος αντιδρούσε στη συμφωνία του κλάδου με την Κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος είχαν ζητήσει από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακειών, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests ανά μήνα σε κάθε δικαιούχο. Πηγή: iatronet.gr


Δείτε περισσότερα νέα

40 views0 comments