Καλά νέα για την ανοσία από τον ιό


Μία από τις μεγαλύτερες αβεβαιότητες για τον κοροναϊό είναι αν τα άτομα που νοσούν αποκτούν ανοσία. Νέα μελέτη λοιπόν δίνει απαντήσεις και τα νέα είναι πολύ θετικά, καθώς αποδεικνύεται ότι άτομα, που νοσούν, παράγουν αντισώματα και αναπτύσσουν ανοσία.

Στη μελέτη ελέγχθηκαν με τεστ αντισωμάτων υψηλής ακρίβειας δείγματα από 1.343 συμπτωματικούς ασθενείς. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, η μελέτη δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων, που έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2, παράγουν αντισώματα κατά του ιού, είτε υπέστησαν σοβαρή ή ήπια ασθένεια.

Και το δεύτερο και ακόμη σημαντικότερο, κατά τον καθηγητή, είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι που παράγουν αντισώματα παράγουν αρκετά για να ανακτούν κάποια ανοσία. Εκείνο που παραμένει άγνωστο ακόμη είναι πόσο διαρκεί η φυσική ανοσία και πώς και εάν σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου.

Η μελέτη είναι ακόμη σε στάδιο προδημοσίευσης, δηλαδή, δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ανεξάρτητους κριτές για να δημοσιευτεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.30.20047365v2.

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα

14 views0 comments