Ιδρύεται υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου


Την ίδρυση χωριστού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με υπουργό το Νότη Μηταράκη και αναπληρωτή υπουργό το Γιώργο Κουμουτσάκο.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, η ίδρυση του υπουργείου γίνεται κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ελήφθη με στόχο να επιταχυνθεί η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο ίδιος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

  • Στη φύλαξη των συνόρων,

  • Την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου,

  • Τις αυξημένες επιστροφές,

  • Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα

Προωθώντας παράλληλα, την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, αποφασίστηκε η ίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου με στόχο τη ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ακόμα ότι η ορκωμοσία των υπουργών θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο. Τις αρμοδιότητες δε του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα τις αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Πηγή: liberal.gr


Δείτε περισσότερα εδώ

2 views0 comments