Η Sanofi δημιουργεί εταιρεία δραστικών φαρμακευτικών συστατικών


Η Sanofi θα δημιουργήσει μια νέα κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία για την παραγωγή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών.

Σκοπός της νέας εταιρείας δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (Active Pharmaceutical Ingredients–API) είναι να εξασφαλίσει σημαντικές ικανότητες παραγωγής και προμήθειας δραστικών φαρμακευτικών ουσιών (API), τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τους Ευρωπαίους και μη ασθενείς.

Η Sanofi έχει θέσει στόχο να καταλάβει η νέα εταιρία τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και πωλήσεις ύψους περίπου 1 δις ευρώ έως το 2022.

Η έδρα της θα είναι στη Γαλλία και η πρόθεση για δημόσια προσφορά (IPO) για εισαγωγή στο χρηματιστήριο Παρισιού Euronext θα αξιολογηθεί προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση έως το 2022, κρίνοντας από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά

Σημειώνεται ότι οι δραστικές φαρμακευτικές ουσίες αποτελούν εκείνα τα κύρια μόρια για στη σύνθεση ενός φαρμάκου και προκαλούν τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

Η ανεξάρτητη εταιρεία θα είναι αρμόδια για δραστηριότητες εμπορικής διάθεσης και ανάπτυξης της Sanofi στον τομέα των δραστικών φαρμακευτικών ουσιών (API) με έξι μονάδες παραγωγής δραστικών φαρμακευτικών ουσιών (API) της εταιρείας στην Ευρώπη: Brindisi (Ιταλία), Frankfurt Chemistry (Γερμανία), Haverhill (Ηνωμένο Βασίλειο), St. Aubin les Elbeuf (Γαλλία), Újpest (Ουγγαρία) και Vertolaye (Γαλλία). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα απασχολεί 3.100 ειδικευμένους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στη νέα εταιρεία που εδράζεται στη τεχνογνωσία και την εμπειρία χρόνων,  ο Philippe Luscan, Executive Vice President, Global Industrial Affairs της Sanofi επεσήμανε ότι «αυτή η νέα εταιρεία μπορεί να συμβάλλει ώστε να εξασφαλιστεί αυξημένη σταθερότητα στην προμήθεια φαρμάκων σε εκατομμύρια ασθενείς εντός και εκτός Ευρώπης». Όραμα της Sanofi, σύμφωνα με τον κ. Luscan, είναι μια ευέλικτη εταιρεία, η οποία θα «αξιοποιήσει τις δυνατότητες ανάπτυξής της, ιδιαίτερα όσον αφορά στην προσέλκυση νέων πωλήσεων και την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που προσφέρονται σε μια αγορά που αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 6% ετησίως».

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η ανεξάρτητη λειτουργίας της, η νέα εταιρεία, η οποία προσβλέπει να αυξήσει τις πωλήσεις της σε τρίτους και να διευρύνει τις συνεργασίες της με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Επιπλέον, θα διαθέτει μοναδική τοποθέτηση ώστε να επωφεληθεί από τα σημαντικά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, όπως είναι:

  • το ευρύ χαρτοφυλάκιο μαζικών και εξειδικευμένων προϊόντων,

  • οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας,

  • η ανταγωνιστική τιμολόγηση,

  • οι υπερσύγχρονες βιομηχανικές ικανότητες και τεχνολογίες σε ολόκληρη την Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και

  • η αξιοποίηση ενός εκτεταμένου εμπορικού δικτύου που καλύπτει περισσότερες από 80 χώρες.

Η Sanofi αποσκοπεί να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη πελατειακή σχέση με τον νέο προμηθευτή δραστικών φαρμακευτικών ουσιών (API), καθώς και να διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή περίπου 30% στη νέα εταιρεία.

Στο πνεύμα αυτό η Sanofi θα διασφαλίσει ότι η νέα εταιρεία θα είναι απαλλαγμένη από χρέη, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις μελλοντικές επενδυτικές της ικανότητες, ενώ παράλληλα δεσμεύεται να παραμείνει ένας σημαντικός πελάτης της. Πηγή: virus.com.gr

Δείτε περισσότερα