Η Novartis Hellas δημιουργεί «δίχτυ» προστασίας από τη πανδημία


Συμπαραστάτης στέκεται στο σύστημα υγείας στη μάχη του κατά τον κοροναϊό η Novartis Hellas με μια σειρά πρωτοβουλιών που περιλαμβάνει δωρεές ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού σε ΜΕΘ, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, την επέκταση της τηλε-εργασίας για τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου Παστέρ κ.ά..

Με πόρους από το Ταμείο Απόκρισης στον COVID-19, το οποίο δημιούργησε η μητρική εταιρία, η Novartis Hellas ενισχύει νοσοκομεία αναφοράς. Σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας δρομολόγησε την αγορά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού και ειδικότερα θα παρέχει:

  • σε 3 κλίνες ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων: 3 σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες, 3 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 3 φορητούς αναπνευστήρες, 3 monitors παρακολούθησης ασθενών, 1 κεντρικό σταθμό και αναλώσιμα.

  • 5 οθόνες για την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών στο Πανεπιστημιακό  Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

  • 1000 ιατρικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης για το προσωπικό των φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

  • Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ για την υποστήριξη της τηλε-εργασίας των εργαζομένων του.

Ακόμη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) η Novartis προσέφερε δυο αναπνευστήρες.

Εκφράζοντας την στήριξη της Novartis Hellas στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η πρόεδρος της εταιρείας στην Ελλάδα, Susanne Kohout, υπογράμμισε σε δήλωσή της ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας να διευρύνουμε την πρόσβαση στην υγεία, τώρα περισσότερο από ποτέ, και είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς».

Μεταξύ άλλων η κα Kohout επεσήμανε ότι στο πνεύμα αυτό «προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς και των σχετικών δομών που μάχονται την πανδημία. Ταυτόχρονα, εστιάζουμε και στην επόμενη ημέρα και στις λύσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τη δημόσια υγεία».

Περαιτέρω δράσεις

Προτεραιότητα της εται