Η ψωρίαση προκαλεί διαταραχές στον ύπνο!


Νέα έρευνα δείχνει ότι πάνω από το 40% των ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση παρουσιάζουν διαταραχές του ύπνου και «χάνουν» έως και 2 εβδομάδες ύπνου το μήνα!

Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω φλεγμονή και να δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο έξαρσης της νόσου, με μεγάλη συναισθηματική επιβάρυνση των ασθενών. Το χειρότερο όλων είναι – σύμφωνα με την έρευνα – ότι οι ασθενείς δεν μοιράζονται το πρόβλημα με το γιατρό τους, προκειμένου να λάβουν τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική Ένωση Ψωρίασης με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας LEO. «Τα ευρήματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Οι ασθενείς πρέπει να είναι ειλικρινείς με το γιατρό τους, ενώ από την άλλη, οι επαγγελματίες υγείας είναι σημαντικό να αναζητούν αν οι ασθενείς έχουν διαταραχές στον ύπνο»< τονίζει ο Helen McAteer, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης Ψωρίασης.

Ακόμη, η έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που έχουν προβλήματα στον ύπνο συχνά έχουν λιγότερο από 5 ώρες ύπνου τη νύχτα. Επιπλέον, το 53% των ασθενών με ψωρίαση διαπιστώνει ότι η κατάστασή τους μπορεί να δυσκολέψει τη δημιουργία στενών σχέσεων και το 37% των ανθρώπων των οποίων η ψωρίαση επηρεάζει τον ύπνο, αισθάνονται απελπισμένοι για το δέρμα τους.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια, που επηρεάζει μεταξύ 2-3% του πληθυσμού. Πάνω από το 40% των ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση παρουσιάζουν τακτική διαταραχή του ύπνου λόγω της κατάστασής τους και η απώλεια ύπνου σε μια τέτοια κλίμακα μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της διάθεσης και αυξημένο στρες.

Πηγή: virus.com.gr

4 views0 comments