Η Φαμοτιδίνη, υποδοχέα ισταμίνης Η2 φαίνεται υποσχόμενο φάρμακο έναντι συμπτωμάτων της COVID-19

Τα στοιχεία της έρευνας θα καθοδηγήσουν μελλοντικές δοκιμές που είναι απαραίτητες για να επιβεβαιωθεί η famotidine ως αγωγή για ασθενείς με COVID-19.

Σε μη νοσηλευόμενους ανεμβολίαστους ενήλικες, με ελαφρά έως μέτρια COVID-19, αγωγή με υψηλή δόση της φαμοτιδίνης, βοήθησε να επιταχυνθεί η υποχώρηση των συμπτωμάτων και η φλεγμονή, σε μικρή τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

O Dr. Tobias Janowitz, του Northwell Health and Cold Spring Harbor Laboratory, ελπίζει ότι τα στοιχεία της έρευνας θα καθοδηγήσουν μελλοντικές δοκιμές που είναι απαραίτητες για να επιβεβαιωθεί η famotidine ως αγωγή για ασθενείς με COVID-19. Περίπου μισοί από τους 55 ασθενείς της δοκιμής έλαβαν famotidine, 3 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες, και οι υπόλοιποι έλαβαν placebo. Ασθενείς στην ομάδα της famotidine είχαν ταχύτερη υποχώρηση των 14 από τα 16 συμπτώματα που αξιολογήθηκαν στην έρευνα, όπως απώλεια γεύσης και όσφρησης, δυσκολία στην αναπνοή και πόνο στην κοιλιά. Η αγωγή με Famotidine, επίσης οδήγησε σε ταχύτερη βελτίωση στους δείκτες φλεγμονής, χωρίς αρνητική επίπτωση στην ανοσολογική απόκριση αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Gut. Πηγή: iatronet.gr


Δείτε περισσότερα νέα


91 views0 comments