Η διάθεση των self tests θα γίνεται από άλλα κανάλια διανομής

Τα νέα κανάλια διανομής θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η διάθεση των self tests θα γίνεται από άλλα κανάλια διανομής, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μετά την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι δεν θα προμηθεύει δωρεάν στο εξής τα ατομικά τεστ στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street Journal: Ο κορονοϊός μάλλον διέρρευσε από εργαστήριο, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση

Σε ανάρτησή του μέσα από τα social media o κ. Σκέρτσος αναφέρει ότι «η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως τις 19 Ιουνίου, με τη διάθεση τριών τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας».

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, όπως αποσαφηνίζει ο υπουργός οι δικαιούχοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να λαμβάνουν από τρία τεστ.

Από την προσεχή εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από τρία τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε από την FDA θεραπεία για το Αλτσχάιμερ

Ο κ. Σκέρτσος διαβεβαιώνει ότι η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα εξακολουθήσει και το επόμενο διάστημα του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων, αποσαφηνίζοντας ότι τα «κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Με νόημα ο κ. Σκέρτσος υποστηρίζει ότι από την εφαρμογή του μέτρου του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, από τις 12 Απριλίου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, διαπιστώνεται η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

-73% κρούσματα COVID,

-65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID,

-0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID,

-53% μείωση δείκτη θετικότητας.

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

45 views0 comments