ΗΠΑ: Και σε παιδιά 12-15 ετών η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer


Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων FDA αναμένεται να εγκρίνει τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της Pfizer και στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, όπως ανέφεραν οι New York Times. Η απόφαση βασίζεται εν μέρει σε δεδομένα από το Ισραήλ που δεν έδειξαν ανησυχίες για την ασφάλεια σε χιλιάδες παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, που έλαβαν τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Επιπλέον, ο FDA σχεδιάζει να επιτρέψει τόσο σε ενήλικες όσο και σε εφήβους να λάβουν μία αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer 5 μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, αντί για έξι που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ο οργανισμός πιθανότατα θα εγκρίνει επίσης μία ενισχυτική δόση και για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, που έχουν ανοσοανεπάρκεια.

Οι αποφάσεις έρχονται σε μία στιγμή που η παραλλαγή Omicron, έχει πυροδοτήσει υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Παρόλο που οι νεότερες ομάδες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρό COVID-19, οι νοσηλείες στα παιδιά αυξάνονται και οι ειδικοί στη δημόσια υγεία προτρέπουν τον εμβολιασμό για όλα τα επιλέξιμα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Στις ΗΠΑ, σχεδόν το 66% των ατόμων ηλικίας 5 ετών και άνω που είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του CDC. ενώ μόλις περίπου το 36% των ενηλίκων έχει λάβει αναμνηστική δόση. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

6 views0 comments