"‘Εφικτό το εμβόλιο το φθινόπωρο"

Ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά υποστηρίζει ότι φθάνει η στιγμή της δημιουργίας ασπίδας στην πανδημία.

Το εμβόλιο κατά του κοροναϊού είναι εφικτό έως τον Οκτώβριο υποστηρίζει ο Άλμπερτ Μπουρλά, επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσού Pfizer.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διευθυντή της εφημερίδας “Καθημερινή” Αλέξη Παπαχελά, ο κ. Μπουρλά τονίζει ότι για τις έρευνες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία εμβολίου και άλλων αντιικών φαρμάκων η εταιρία του θα διαθέσει 2 διςδολάρια.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είναι γνήσιος (και τυπικός) Έλληνας που ζει τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη και συνομιλεί τακτικά με τον πρόεδρο Τραμπ λόγω της υγειονομικής κρίσης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, πήγε σε δημόσιο σχολείο και αποφοίτησε την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Συμφωνία για παρασκευή εμβολίου για τον κοροναϊό με 4 χώρες της Ευρώπης

Η καριέρα του ως manager τον οδήγησε στην κορυφή μιας από τις μεγαλλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου και τώρα συνδέει το όνομά του με την προοπτική κυκλοφορίας του πρώτου εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά έχει αποκτήσει προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει επενδύσει στη δημιουργία ενός “κόμβου” της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, που θα λειτουργήσει το προσεχές φθινόπωρο και θα απασχολήσει 200 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Όπως δηλώνει ο κ. Μπουρλάς, “όταν καταλαβαίνεις ότι εκατομμύρια πολιτών στον κόσμο εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μια λύση στη φαρμακευτική βιομηχανία, νιώθεις πολύ έντονα την ευθύνη στους ώμους σου” Πηγή: economico.gr


Δείτε Περισσότερες Ειδήσεις

20 views0 comments