Επενδυτικό πρόγραμμα μαμούθ ύψους 356 εκατ. από την DEMO

Μονάδα παραγωγής πρώτων υλών στην Ελλάδα, αλλά και κέντρο βιοτεχνολογικής έρευνας, για παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος μαμούθ ύψους 356 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO. Ανάμεσα στα άλλα, ξεκινά την πρώτη μονάδα παραγωγής πρώτων υλών φαρμάκων στην Ελλάδα, αλλά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα κέντρο βιοτεχνολογικής έρευνας, με στόχο την παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας παρουσίασε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO Δημήτρης Δέμος, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, Υγείας Θ. Πλεύρη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και εκπροσώπων της τραπεζικής αγοράς. Το σύνθημα της εταιρείας είναι: “Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα“.

Ανάμεσα στα άλλα, το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Νέο βιομηχανικό συγκρότημα στην Τρίπολη, το οποίο θα περιλαμβάνει 3 μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και 6 μονάδες παραγωγής φαρμάκων, δημιουργώντας 450 νέες και καλά αμειβόμενος θέσεις εργασίας. Με την ολοκλήρωσή του θα μπορεί να καλύψει το 20% των αναγκών των νοσοκομείων όλης της Ευρώπης στα ήδη που θα παράγει.

  • Νέο κέντρο έρευνας και και ανάπτυξης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα προσληφθούν 75 νέοι επιστήμονες. Στόχος είναι να αναπτυχθούν 25 νέα προϊόντα το χρόνο και μέχρι το 2027 125 νέα σκευάσματα.

  • Σύγχρονο κέντρο βιοτεχνολογικής έρευνας στο Κρυονέρι Αττικής, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα θα κατασκευάζονται και μονοκλωνικά αντισώματα. Έχει ξεκινήσει η ανέγερση του και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2022.

  • Βιοακαδημία φαρμάκων με στόχο την εκπαίδευση Ελλήνων επιστημόνων στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών φαρμάκων. Στόχος είναι να παραχθούν τρία νέα βιολογικά φάρμακα μέχρι το 2027.

Ο κ. Δέμος σημείωσε ότι “η πανδημία ανέδειξε πως η Ευρώπη χρειάζεται να γίνει αυτάρκης στην παραγωγή πρώτων υλών και φαρμάκων. Η εταιρεία μας φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να οδηγήσει την Ελλάδα και την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία στο μέλλον”. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα