Επένδυση 80 εκατ. από την Boehringer Ingelheim


Την προοπτική ενός νέου κύκλου επενδύσεων περίπου 80 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία συζήτησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με τον CEO της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, Hubertus von Baumbach.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Global head of HP και μέλος του ΔΣ Carinne Brouillon, ο Διευθυντής του region MIDI που περιλαμβάνει την Ελλάδα, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Σημειώνεται ότι η μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην χώρα μας εφοδιάζει με εξαγωγές τις αγορές 70 χωρών παγκοσμίως και καταλαμβάνει ως μερίδιο το 2,2% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, ενώ το ύψος των εξαγωγών εκτιμάται ότι θα φθάσει το 1 δισεκ. ευρώ το 2021.

Διαβάστε επίσης: Πως η Microsoft αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα-παρασκήνιο, πρόσωπα “κλειδιά” και προσδοκίες

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1966, αναπτύσσει και παράγει καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα για καρδιαγγειακές και ογκολογικές παθήσεις, διαβήτη, ασθένειες του αναπνευστικού καθώς και σπάνιες ασθένειες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί συνιστά ένα από τα τέσσερα στρατηγικής σημασίας εργοστάσια του ομίλου παγκοσμίως και η συγκεκριμένη μονάδα απασχολεί 545 εργαζόμενους υψηλών προσόντων.

Από την περίοδο της κρίσης έως σήμερα η εταιρεία έκανε επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα νέα επενδυτικά κίνητρα για την προώθηση των επενδύσεων σε κλινικές έρευνες και καινοτόμα προϊόντα καθώς και σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό. Ακόμη, κυβερνητικός στόχος είναι η προσέλκυση και μόνιμη εγκατάσταση ταλαντούχων επαγγελματιών στη χώρα μας, μέσω της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.

Αποδεκτός έγινε κατά τον διάλογο και από τις δυο πλευρές ο κομβικός ρόλος της φαρμακοβιομηχανίας στην ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για πρωτοποριακό κλάδο που συγκεντρώνει ανθρώπινο ταλέντο και τεχνολογική καινοτομία. Με την ευκαιρία τέθηκαν στο τραπέζι  των συνομιλιών τα κίνητρα που πρέπει να δώσει η Ευρώπη συνολικά για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών για σπάνιες ασθένειες, όπως οι νευρολογικές παθήσεις που έως σήμερα δεν αντιμετωπίζονται θεραπευτικά στο βαθμό που πρέπει. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα