Εμβόλιο «ώρα μηδέν»: Άρχισαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα


, καθώς πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος εμβολιάστηκαν πρώτοι, συμβολίζοντας και τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα. Εμβολιάστηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο νοσοκομείο «Αττικόν», μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα. «Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τον εμβολιασμό του, τονίζοντας ότι στόχος είναι τους επόμενους μήνες να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας... και να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινά, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας», υπογράμμισε επίσης.

Ποιοι εμβολιάζονται τη Δευτέρα Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45. - Το εμβόλιο έκανε στις 15:30 και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στον Ευαγγελισμός. - To εμβόλιο έλαβε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ήταν ανώδυνο» είπε αμέσως μετά τη λήψη του εμβολίου ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στις νοσηλεύτριες. «Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι στόχος είναι τους επόμενους μήνες να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας... και να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινά, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας». Είπε ακόμη, να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές «Είναι μια σπουδαία μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» πρόσθεσε.

Τσιόδρας: Δεν είναι το τέλος ακόμα

«Ούτε που το κατάλαβα» ήταν το πρώτο σχόλιο του λοιμωξιολόγου. «Ο εμβολιασμός είναι σίγουρα μια ιστορική στιγμή. Μια στιγμή που όλοι περιμέναμε» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας μετά τον εμβολιασμό του. «Για την ανάπτυξη και την έγκριση των νέων εμβολίων ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια» διευκρίνισε. «Θέλω να ελπίζω ότι με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου». «Μαζί με το δικό μου εμβολιασμό σήμερα ξεκινάει και ο εμβολιασμός των συναδέλφων μου που εκτίθενται στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε. «Δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων. Να παραμείνουμε υπομονετικοί και προσεκτικοί» είπε κλείνοντας.

Σακελλαροπούλου: Να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι Αμέσως μετά τον εμβολιασμό της, η κ. Σακελλαροπούλου μεταφέρθηκε σε ειδική αίθουσα όπου πρέπει να περιμένουν όσοι λαμβάνουν το εμβόλιο για 15 λεπτά. «Αυτά τα Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Όλοι αυτοί που μόχθησαν και ξενύχτησαν για να έρθει το εμβόλιο το συντομότερο. Η ΕΕ απέδειξε ότι είναι και μια κοινότητα αλληλεγγύης», είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και πρόσθεσε: «Τώρα πια δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε και πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας. Χρόνια πολλά σε όλους». «Εγώ θέλω να είμαι ο πρώτος» Όταν ρωτήθηκαν οι ηλικιωμένοι σε γηροκομείο για τον εμβολιασμός ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης φώναξε «Εγώ θέλω να είμαι ο πρώτος», σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με την ίδια, αφού εμβολιάστηκε ο ηλικιωμένος είπε απλά πως δεν πόνεσε καθόλου.

Πηγή: CNN Greece


Δείτε περισσότερα νέα

14 views0 comments