Εμβόλιο σε χάπι κατά της covid-19-Ξεκινούν οι δοκιμές στο Ισραήλ


Εμβόλιο κατά της covid-19 σε μορφή χαπιού έχουν αναπτύξει μία ινδική και μία Ισραηλινή φαρμακευτική εταιρεία και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε χοίρους. Σύντομα ξεκινούν δοκιμές σε ανθρώπους στο Τελ Αβίβ και αν ολοκληρωθούν με επιτυχία, τότε θα μιλάμε για ένα σημαντικό όπλο στη μάχη της ανθρωπότητας κατά της πανδημίας.

Το εμβόλιο έχει αναπτυχθεί από τη φαρμακευτική εταιρεία Premas Biotech με έδρα την Ινδία και εξελίχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Oramed Pharmaceuticals, η οποία διαθέτει μία τεχνολογία διάθεσης φαρμάκων από το στόμα. Την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της covid-19 έχει αναλάβει η εταιρεία Oravax, θυγατρική της Oramed. Το πρωτόκολλο της μελέτης έχει εγκριθεί από το Institutional Review Board (IRB) στο Νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ και εκκρεμεί έγκριση από το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας.

Το νέο εμβόλιο αναπτύσσεται για χρήση τόσο ως αυτόνομο εμβόλιο όσο και ως ενισχυτικό για άτομα που έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί με ενέσιμα εμβόλια για το COVID-19. «Το εμβόλιο μας είναι το μοναδικό που στοχεύει σε τρεις πρωτεΐνες και όχι σε μία. Με την Delta και άλλες παραλλαγές να αναδεικνύονται σε παγκόσμια πρόκληση, η τεχνολογία της Oravax θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη πιο σημαντική στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID », δήλωσε ο Nadav Kidron, Διευθύνων Σύμβουλος της Oramed.

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

9 views0 comments