Εμβόλιο κατά κορονοϊού: Pfizer και Moderna ξεκινούν κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών


Κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών ξεκίνησαν οι εταιρείες Pfizer και Moderna, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, πρόκειται για πρωτοβουλία που έρχεται ύστερα από αίτημα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι κλινικές δοκιμές στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είχαν ως έναυσμα περιστατικά σπάνιας καρδιακής φλεγμονής σε άτομα κάτω των 30 ετών, τα οποία έχουν εμβολιαστεί πλήρως, έχουν λάβει δηλαδή και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου Covid.

Δοκιμές σε παιδιά και κάτω των 5 ετών Με ανακοίνωσή της στον ιστότοπο CNET, η εταιρεία Pfizer παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις 8 Ιουνίου, καθώς και σε παιδιά κάτω των 5 ετών στις 21 Ιουνίου. Η μελέτη περιλαμβάνει έως και 4.500 συμμετέχοντες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Φινλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό. Τα αρχικά αποτελέσματα για την ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών αναμένονται τον Σεπτέμβριο και τα δεδομένα για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, καθώς και 6 μηνών έως 2 ετών, προς το τέλος του έτους. Η Moderna άρχισε να συγκεντρώνει εθελοντές της ηλικιακής αυτής κατηγορίας τον περασμένο Μάρτιο και επιβεβαίωσε στον ιστότοπο CNET ότι ξεκινά τις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

«Πράσινο» από τον ΕΜΑ για παιδιά 12-17 Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Όταν ξεκίνησαν οι μελέτες, οι δύο εταιρείες Pfizer και η Moderna συμπεριέλαβαν τρεις χιλιάδες παιδιά, ηλικίας από 5 έως 11 ετών. Ωστόσο, οι εταιρείες καλούνται τώρα να διπλασιάσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας. Πηγή: liberal.gr


Δείτε περισσότερα νέα


5 views0 comments