Εμβόλιο για τον κορονοϊό: "Πιθανότατα στις αρχές του 2021"

Η Νάταλι Μολ, γενική διευθύντρια της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φαρμακοβιομηχανιών είπε πως υπάρχουν περίπου 80 προγράμματα εμβολίων κατά του κορονοϊού

Στις αρχές του 2021 πιθανότατα θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Νάταλι Μολ,γενική διευθύντρια της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φαρμακοβιομηχανιών, που μίλησε στο Mega.

Η Νάταλι Μολ μίλησε για την αγωνιώδη προσπάθεια ερευνητών και επιστημόνων για την έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά και για την διασφάλιση της προμήθειας φαρμάκων στην Ευρώπη.

Αναφερόμενη στο πότε θα πρέπει να περιμένουμε εξουσιοδοτημένο εμβόλιο έτοιμο για χρήση, είπε πως υπάρχουν περίπου 80 προγράμματα εμβολίων κατά του κορονοϊού, ενώ έχουν ξεκινήσει πολλές κλινικές δοκιμές, όχι μόνο σε Κίνα και ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.

Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση πως αν οι κλινικές δοκιμές συνεχίσουν και είναι επιτυχημένες, θα μπορούσαμε να έχουμε εμβόλιο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, που να είναι σε θέση να εγκριθεί. Τόνισε, βέβαια, πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν οι κλινικές δοκιμές θα οδηγήσουν σε επιτυχημένα υποψήφια εμβόλια. Στην ουσία μάχη με το χρόνο δίνουν ερευνητές και εταιρείες σε όλο τον κόσμο για να βρουν επειγόντως κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της φονικής ίωσης Covid-19 και να παρασκευάσουν αποτελεσματικό, όσο και ασφαλές για τον άνθρωπο, εμβόλιο.

Πηγή: news247.gr / alphatv.gr/news


Δείτε περισσότερα

7 views0 comments