Εμβόλιο για τον κοροναϊό μελετά η Johnson & Johnson


Μετά την επιδημική έξαρση του νέου κοροναϊού, η Johnson & Johnson (J&J) ανακοίνωσε ότι εντείνει τις προσπάθειές της με στόχο την ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες τεχνολογίες (AdVac και PER.C6), που εφάρμοσε για την ανάπτυξη και κατασκευή του ερευνητικού εμβολίου κατά του ιού Ebola. Παράλληλα, εξετάζει μια βιβλιοθήκη αντιικών θεραπειών, ελπίζοντας να εντοπίσει ενώσεις με αντιική δράση κατά του ιού 2019-nCoV ή Wuhan coronavirus.

«Συνεργαζόμαστε με ρυθμιστικές αρχές, οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, ιδρύματα και κοινότητες σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουμε στην εξασφάλιση των ερευνητικών πλατφορμών μας, η υπάρχουσα επιστημονική γνώση και εμπειρογνωμοσύνη μπορούν να μεγιστοποιηθούν για την εξάλειψη αυτής της απειλής για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής της J&J, Paul Stoffels.

Ακόμη, η J&J θα επανεξετάσει τις γνωστές οδούς στην παθοφυσιολογία του κοροναϊού για να προσδιορίσει εάν τα προηγουμένως ελεγμένα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους ασθενείς να επιβιώσουν από μια λοίμωξη.

Την ίδια ώρα, η Janssen έχει δωρίσει 300 κιβώτια του φαρμάκου Prezcobix (δαρουναβίρη / cobicistat) στο Κινέζικο Κέντρο Δημόσιας Υγείας της Σαγκάης και το Νοσοκομείο Zhongnan του Πανεπιστημίου Wuhan, με σκοπό την προώθηση της ανάπτυξης εμβολίων. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα

5 views0 comments