Εκτόξευση αντισωμάτων με την 3η δόση-Τι δείχνει μελέτη στην Ελλάδα

Το συμπέρασμα είναι απλό: Τρίτη δόση ΟΛΟΙ και ΑΜΕΣΑ!

Μελέτη και από την Ελλάδα δείχνει ότι η τρίτη δόση αυξάνει σημαντικά τους τίτλους αντισωμάτων. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι μετά την αναμνηστική δόση τα αντισώματα είναι εξίσου υψηλά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες! Η μελέτη είναι σε στάδιο προδημοσίευσης και διενεργήθηκε από ομάδα ερευνητών, στην οποία συμμετείχαν οι Κωνσταντίνα Κοντοπούλου από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νάκας από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Γιώργος Παπαζήσης, από το τμήμα κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

  • Αφορά μελέτη παρατήρησης (κοόρτη) 129 υγειονομικών, που εμβολιάστηκαν στους 9 μήνες μετά τη 2η δόση ενώ 19 εξ αυτών είχαν και ιστορικό νόσησης.

  • Η τρίτη δόση πολλαπλασίασε κατά 46 φορές τον τίτλο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και δημιουργεί τίτλους υψηλότερους ακόμη και από τη δεύτερη δόση.

  • Εντυπωσιακό είναι το εύρημα ότι τα αντισώματα μετά την 3η δόση δεν διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων (από 20 έως 69 ετών)!

Κατά τον κ. Παπαζήση το συμπέρασμα είναι απλό: Τρίτη δόση ΟΛΟΙ και ΑΜΕΣΑ! Οι δυο δεν καλύπτουν από την παραλλαγή Όμικρον, η τρίτη φαίνεται να προσφέρει υψηλά ποσοστά προστασίας από τη σοβαρή νόσηση, όπως δείχνουν τα τελευταία δεδομένα διεθνώς. Πηγή: virus.com.gr


Δείτε περισσότερα νέα

25 views0 comments