Δόντια: Φυσικές λύσεις για τον πονόδοντο


Σίγουρα θα σας έχει τύχει να σας πονέσουν τα δόντια σας στις καλοκαιρινές διακοπές…Τότε που είναι δύσκολο να βρείτε οδοντίατρο. Στις συνήθεις αιτίες συγκαταλέγονται το σκληρό βούρτσισμα, η τερηδόνα και οι παθήσεις των ούλων. Αν όμως ο πόνος είναι ήπιος, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες φυσικές λύσεις που θα σας προσφέρουν ταχεία ανακούφιση. Δόντια: Λύσεις για τον πονόδοντο

  • Σκόρδο: Περιέχει αλισίνη, η οποία έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν πονόδοντο. Απλά φτιάξτε μια πάστα από λιωμένο σκόρδο και τοποθετήστε μια ποσότητα στο δόντι που πονάει.

  • Αλατόνερο: Είναι φυσικό απολυμαντικό που μειώνει τη φλεγμονή στα δόντια και τα ούλα και σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια που ευθύνονται για την τερηδόνα και τις τρύπες στα δόντια. Προσθέστε αλάτι σε χλιαρό νερό, ανακατέψτε και κάντε γαργάρες για 1-2 λεπτά.

  • Αιθέρια έλαια: Είναι αποτελεσματικά στη μείωση του πόνου αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Ρίξτε 1-2 σταγόνες στα δάχτυλά σας και κάντε μασάζ στο σημείο του πόνου.

  • Αλόη: Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες χάρη στις οποίες σκοτώνει τα μικρόβια και προστατεύει τα δόντια, γι’ αυτό αποτελεί καλή λύση για τον πονόδοντο. Απλά τοποθετήστε λίγο τζελ αλόης στο επώδυνο σημείο στο στόμα σας.

  • Σακουλάκια τσαγιού: Οι τανίνες, οι χημικές ουσίες με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που περιέχει το τσάι, μειώνουν τον πόνο στα ούλα, επειδή σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα. Ετοιμάστε το τσάι όπως συνήθως και τοποθετήστε το σακουλάκι στο σημείο που πονάτε επί πέντε λεπτά.

Πηγή: healthview.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θωρακισμένοι με εξουδερωτικά αντισώματα για ένα χρόνο οι εμβολιασμένοι


Δείτε περισσότερα νέα


7 views0 comments